fbpx
skip to Main Content

Op zoek naar een camper in Amerika in 2022? De prijzen voor camperhuur zijn voor bijna alle verhuurders inmiddels bekend. Ons advies: boek vroeg om hoge prijzen te voorkomen!

Waarom  is vroeg boeken zo belangrijk? Er spelen meerdere factoren een rol:
 
  • De meeste verhuurders werken met flexibele tarieven. Dat wil zeggen: wekelijkse tarieven op basis van vraag en aanbod. Dus: hoe eerder geboekt, hoe groter het aanbod en  hoe kleiner de vraag. En dus hoe lager het huurtarief. Dat kan wel oplopen tot 60% voordeel!
  • Amerika is echt een vroegboekmarkt. Nog voor de zomer komen alle verhuurders met de tarieven voor het volgende jaar. Dan zijn de prijzen dus nog laag, maar er is een ander belangrijk voordeel. De meeste verhuurders hebben dan aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld kilometerpakketten, inventaris en/of andere zaken die nodig zijn bij de camperhuur. Die kortingen zijn het hoogst tot circa eind oktober (al verschilt dat wel per verhuurder) en daarna worden ze lager. Vanaf eind januari zijn er nog maar weinig verhuurders die korting geven voor de zomer van datzelfde jaar.
  • Dit jaar zijn er extra redenen om vroeg te boeken: vanwege de coronacrisis worden zeer veel reizen omgeboekt naar 2022. Daarnaast hebben verhuurders voertuigen voertuigen moeten verkopen vanwege corona en zijn er minder nieuwe campers besteld. Dat heeft meteen gevolgen voor prijzen o.b.v. vraag en aanbod, en voor de beschikbaarheid van campers.

Dus: als u vroeg boekt, scheelt dat dubbel in de prijs: dan heeft u het laagste tarief én de hoogste kortingen. En u heeft de grootste kans dat de camper van uw voorkeur nog beschikbaar is.

Via de zoekmodule op onze website kunt u de camperprijzen berekenen. Soms zijn ook combinaties van kortingen mogelijk. We rekenen graag met u mee welke combinatie voor u het meest voordelig is! Lees meer over campertarieven.

Back To Top