Skip to content

Kamperen midden in de natuur in de prachtige nationale parken van Amerika is niet duur, soms wat primitief (enkel toiletten en water – geen douches), maar razend populair en heel snel volgeboekt. Bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking die graag kampeert. Ook is er vaak een beperkt aantal kampeerplekken speciaal voor campers in de natuurparken. Des te belangrijker om er op tijd bij te zijn om jouw plekje te bemachtigen. Het kan, zeker in het hoogseizoen, een redelijke uitdaging zijn. Meestal wordt er gewerkt met een rolling window: dat betekent dat je circa 3  maanden voor je aankomstdatum kunt gaan boeken.

Wil je genieten van je vrijheid en niet vastzitten aan de beperking van vooraf reserveren? Dan kun je proberen gebruik te maken van de campings in de nationale parken die het ‘first come, first serve’ principe hanteren (wie het eerst komt, die het eerst maalt). In dat geval is het raadzaam om vroeg aan te komen (bij voorkeur voor 10.00 uur ’s ochtends) op de camping. De kans om een plekje te bemachtigen is dan het grootst. In het hoogseizoen is die kans kleiner dan daarbuiten. Dus reserveren blijft de meest verstandige optie.

Via de officiële website van de nationale parken kun je de campings reserveren (let er ook op dat er RV plekken voor je camper aanwezig zijn). Houd goed in de gaten en noteer in je agenda vanaf welke datum (en tijd!) je kunt boeken – en houd er rekening mee dat op het moment van openstelling er een run komt op aanvragen voor deze kampeerplekken. Maak vooraf al een account aan, zodat je direct kan toeslaan als er geboekt kan worden!

Natuurlijk is het ook mogelijk om buiten de parken een camping te boeken; die hebben vaak meer faciliteiten. Als je bij Campers Amerika je camperreis boekt, ontvang je na je boeking een lijst met legio campingsuggesties. Hier is de urgentie iets minder hoog, hoewel het ook hier raadzaam is om in het hoogseizoen te reserveren.

Back To Top