fbpx Ga naar hoofdinhoud

Op de prairie

De dieren in Midden Amerika

Naast de natuur zijn zeker ook de dieren voor de meeste mensen een reden om naar Midden Amerika te gaan. De kans om wilde paarden, bizons of reptielen te zien op de uitgestrekte prairies maakt elke dag weer spannend. Welke dieren zijn er eigenlijk in Midden Amerika?

Bizon

Bizons

groot en snel

Vroeger waren er miljoenen bizons, maar de dieren waren bijna uitgestorven. Er werd veel op ze gejaagd voor de vacht en het vlees, maar ook voor de sport en om het de indianen moeilijk te maken. In Yellowstone National Park en Theodore Roosevelt National Park komen wilde kuddes bizons voor. Er leven er nu nog zo’n 30.000 in het wild. Pas ook op als u bizons ziet. Er komen heel weinig ongelukken voor, maar het zijn er meer dan met beren… Ze zijn groot en log, maar ze kunnen tot wel 65 km/u bereiken.

Paard

Staat Kentucky

Paarden

In de graslanden van de Bluegrass Country in Kentucky vind je vele paardenfokkerijen. Zo midden op de prairie geeft dat zeker een echte cowboy-ervaring! In Montana lopen wilde paarden tussen de bomen op Wild Horse Island in het Flathead Lake.

Ratelslang

Slangen en schildpadden

Reptielen

In Midden Amerika komen verschillende soorten slangen voor, waaronder giftige ratelslangen. Ze zijn niet agressief, tenzij ze zich bedreigd voelen. Ga in elk geval niet onder rotsen kijken en draag lange broeken en bergschoenen als je gaat wandelen.

Ook verschillende schildpadden, salamanders en padden komen veel voor.

Prairiehond Joshua J Cotten

Meer dieren in Midden Amerika

Wolven en prairiehonden

Er leven nog veel meer diersoorten in Midden Amerika, zoals verschillende soorten eekhoorns, die u zeker zult zien. En u kunt onder meer ook prairiehonden, wolven, coyotes, vossen, wezels, stinkdieren en bevers zien.

Back To Top