Skip to content

Beer, eland, alligator en nog veel meer

De dieren in oost Amerika

Naast de overweldigende natuur zijn ook de dieren voor de meeste mensen een reden om naar Oost Amerika te gaan. De kans om een beer of eland te zien, maakt elke dag weer spannend. Welke dieren zijn er eigenlijk in Oost Amerika?

Zwarte beer

Beren

Zwarte beren en grizzlies

De zwarte beer komt het meest voor in Oost Amerika. Deze kan zwart zijn, maar ook donker- en lichtbruin en zelfs wit. Wat dat betreft is de term zwarte beer wat misleidend. In veel kleinere aantallen komt daarna de bruine beer, waar de grizzly beer onder valt. Een bruine beer heeft een schouderbolling achter de rug, een zwarte beer niet. Verder heeft de bruine beer kortere ronde oren en een andere vorm van de kop. In de Great Smoky Mountains in de staten North Carolina en Tennesse kun je zeker beren tegenkomen.

Een beer lijkt aaibaar, zeker de kleintjes, maar is dat zeker niet! Een beer is een wild en gevaarlijk dier. Blijf daarom op gepaste afstand. Lees meer tips over hoe een conflict met een beer te vermijden.

Eland

Hertensoorten

Eland of moose

De eland (of moose) is een zeer grote hertensoort met een opmerkelijke snuit. De poten zijn lang, waardoor hij in de diepe sneeuw kan lopen. Volwassen mannetjes (stieren) hebben een baard en een gewei. Dat gewei wordt tussen december en maart afgeworpen. In de staat Maine kun je ze tegenkomen bij Moosehead Lake.

Manatee zeekoe @Noaa

Zeedieren

Walvis en zeekoe

De walvis komt voor aan de west- en oostkust. De beste plek in Oost Amerika om ze te zien is langs het schiereiland Cape Cod in Massachussetts tussen mei en oktober. Maar er komen bijvoorbeeld ook beloega’s voor vanwege de grote hoeveelheden algen en plankton. De beloega is een witte dolfijn/walvis soort. Qua uiterlijk zit hij tussen een dolfijn een walvis in. Zijn naam komt van het Russische beloecha, dat is afgeleid van ‘belaja’, wat ‘wit’ betekent. Ze maken relatief veel geluid.

En ook zeehonden en dolfijnen kunt u zeker spotten langs de oostkust. Of wat dacht u van de zeekoe ofwel manatee in Florida? U kunt zelfs snorkelen met deze dieren! In Florida leven ook vele alligators. Er leven er zo’n 1,3 miljoen. De Everglades is waarschijnlijk de meest bekende plek om ze te zien, maar gezien het enorme aantal kun je ze dus op veel meer plekken tegenkomen.

Amerika eekhoorn

veel meer dieren in oost amerika

Wolven en poema's

Er leven nog veel meer diersoorten in Oost Amerika, zoals verschillende soorten eekhoorns (waaronder een zwarte soort bij de Niagara Falls), die u zeker zult zien. En u kunt onder meer ook wolven, coyotes, vossen, stekelvarkens, poema’s, vleermuizen en zee-arenden zien.

Back To Top