Skip to content

Paspoort, visum en andere zaken

Handige tips en weetjes

Kan ik met mijn eigen rijbewijs rijden in Amerika? Welk visum heb ik nodig? Hoe zit het met het tijdsverschil? Doe uw voordeel met een hele reeks handige tips voor uw reis naar Amerika. Het is even scrollen…. maar dan heeft u ook wat!

Paspoort mee naar Canada

Geldigheid

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal tot en met de dag van vertrek uit Amerika geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders.

Amerika heeft een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) systeem. Hiermee wordt vastgesteld of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar Amerika mogen reizen. Een ESTA is een verplicht reisdocument als u naar Amerika gaat. Het document is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen en is 2 jaar geldig.

Credit Card

Belangrijke documenten

Kopieën mee

Zorg dat u belangrijke telefoonnummers bij u heeft en bewaar kopieën van paspoorten, verzekeringspolissen, creditcards, reispapieren, etc. Laat in het buitenland bij verlies of diefstal van waardevolle papieren de politie altijd proces verbaal opmaken.

Rijden in de camper

Verstandig om mee te nemen

Internationaal rijbewijs

Om te mogen rijden in Amerika is voor de verhuurder uw eigen geldige rijbewijs voldoende. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Verhuurders raden echter wel meestal aan om toch een internationaal rijbewijs mee te nemen. In geval van een ongeval of aanhouding door de politie kan ernaar gevraagd worden, Een internationaal rijbewijs haalt u bij de ANWB. Let op: u moet ook uw eigen Nederlandse rijbewijs meenemen, het internationale rijbewijs is een aanvulling daarop.

Amerika tijdsverschil

Tijdverschil

Hoe laat in Amerika

Als u naar Amerika reist, krijgt u met een tijdverschil te maken. Dat geldt al tijdens de reis, maar ook in Amerika zelf. Het land is zo groot, dat er maar liefst 5 tijdzones zijn. U vliegt in elk geval terug in de tijd, in Amerika is het vroeger. In New York en Boston is het bijvoorbeeld 6 uur vroeger dan in Nederland, in Los Angeles is dat 9 uur. Tijdens uw camperreis kan het zomaar gebeuren dat u uw klok een uur moet verzetten, omdat u een tijdzone over gaat. Dat gebeurt bijvoorbeeld tussen California en Arizona of tussen Nevada en Utah. U ziet dan vanzelf een bord langs de kant van de weg staan, als u een tijdzone passeert.

bagage

Goedkoop inchecken

Extra bagage

Op de internationale vluchten naar Amerika mag u over het algemeen 23 kg per persoon meenemen. Heeft u extra bagage? Bij de balie van Worldwide Baggage Services in Vertrekhal 3 op Schiphol kunt u een extra doos of tas veel goedkoper inchecken dan bij de maatschappij waarmee u vliegt. En de extra bagage gaat gewoon mee met uw eigen vliegtuig.

Reisstekker

Andere stopcontacten

Reisstekker nodig

De netspanning in Amerika bedraagt 120 V, 60 Hz wisselstroom. U heeft dus een spanningsomvormer nodig. Omdat we in Nederland 230 V gebruiken, werkt bijvoorbeeld een  föhn niet optimaal. Daarnaast heeft u ook een reisstekker met platte polen nodig omdat de stopcontacten anders zijn. In Amerika worden stopcontacten type A en B gebruikt. Een omvormer is soms inbegrepen bij uw camper, een reisstekker nooit.

Zwarte beer

Vermijd contact met beren

een paar tips

Natuurlijk is het geweldig om beren te spotten en mooie foto’s te maken. Maar ze zijn zeker gevaarlijk, dus houd rekening met de volgende tips:

  • In principe vermijden beren mensen, maar ze komen wel af op voedselresten. Ruim voedsel dus altijd goed op: in speciale berenproof containers die overal staan of in de camper.
  • Maak vooral geluid tijdens een wandeling, vooral bij water, dichte vegetatie en bessenstruiken. Overal zijn speciale berenbellen te koop, maar die zijn vooral irritant en niet effectief…
  • Beren houden niet van grotere groepen wandelaars, dus met groepen van 4 personen of meer wandelt u veiliger.
  • Let op verse berensporen, zoals ontlasting (met bessen erin), voetsporen, omgeduwde rotsblokken of houtblokken. Dan is de beer waarschijnlijk dichtbij. Het is verstandig dan het gebied te verlaten.
  • Voorkomen van contact met een beer is het beste, maar mocht u er toch eentje tegenkomen op uw pad: dan is een bearspray wel handig om bij u te hebben. Het is een soort pepperspray waarmee u de beer kunt afweren. Zorg wel dat u van tevoren weet hoe u dit moet gebruiken. En u kunt het niet mee terugnemen naar Nederland, dat is verboden.
Rijden in de camper

Strenge straffen

Don't drink and drive

De minimumleeftijd voor het kopen en consumeren van alcohol is in Amerika 21 jaar. Tijdens het rijden is een maximaal alcoholgehalte toegestaan van 0,8 promille. Autorijden onder invloed van drank of drugs is extreem gevaarlijk. Er worden erg strenge straffen gehanteerd als u wordt gepakt. Ook het gebruik van de mobiele telefoon is achter het stuur in de meeste staten niet toegestaan. Zelfs handfree bellen is soms verboden. Bekijk de regels per staat.

Amerika mijlen

Omrekenen

Afstanden in mijlen

Voor afstandmeting is de Engelse mijl de standaardmaat in Amerika. U rekent de mijlen als volgt om naar kilometers: 1 mijl = 1,6 km. In de routesuggestie die u na boeking van ons ontvangt, geven we afstanden altijd aan in kilometers. Dat is voor u makkelijker. Daarnaast voorkomt het misverstanden als u gaat inschatten hoeveel tijd u nodig heeft voor een rit.

Vaccinatie

Niet nodig

Vaccinaties

Voor Amerika worden geen vaccinaties aanbevolen. Er is een beperkt risico op rabiës ofwel hondsdolheid. Amerika is een veilig landen qua gezondheid. Wij raden u wel aan afdoende mugafwerende middelen mee op reis te nemen, die DEET bevatten. Niet alleen voor ’s nachts, maar ook voor tijdens wandelingen.

campings vaak vol

Feestdagen

Winkels, kantoren en fabrieken zijn op de nationale feestdagen gesloten. Ook de camperverhuurders hebben afwijkende openingstijden of zijn gesloten op feestdagen. Wij zullen u daarop wijzen als het voor u van toepassing is.

Let op: rondom feestdagen zijn campings vaak volgeboekt! Als dit in uw reisperiode valt, houd hier dan rekening mee.

FEESTDAGEN USA 2023

1 januari             Nieuwjaarsdag
7 apil                  Goede vrijdag
9,10 april            Pasen
18 mei                Hemelvaart
29 mei               Memorial Day
4 juli                  Independence Day
7 november      Election Day
23 november    Thanksgiving
25 december    Kerst
31 december    Oudjaarsavond

Een belangrijk evenement om te noemen is het Burning Man Festival (27 augustus t/m 4 september 2023). Dit jaarlijkse zeer exclusieve evenement vindt plaats in de Black Rock Desert in Nevada vanaf eind augustus. Een week lang draait alles om zelfexpressie, kunst en muziek. Veel camperverhuurders staan niet toe dat u de camper meeneemt naar dit festival of brengen een zeer hoge toeslag in rekening.

niet-roken

Verboden

Roken in openbaar

Amerika voert een actief anti-rokenbeleid. In ruimtes waarin wordt gewerkt, is roken verboden, net als in openbare ruimtes  zoals theaters, bioscopen, musea en restaurants. Daarnaast is roken verboden in federale gebouwen zoals luchthavens. Enkele steden en staten hebben de strengste regels ter wereld wat roken betreft.

Amerikaanse dollar

Zeer gebruikelijk

Fooi geven

In Amerika is het geven van een fooi zeer gebruikelijk. Fooien of een bedieningstoeslag staan niet op de rekening. In het algemeen geeft men 15-20% over het totale bedrag. Het achterwege laten van een fooi wordt zelfs als onfatsoenlijk gezien. Ook kappers en bijvoorbeeld taxichauffeurs verwachten een fooi, een pompbediende bij een tankstation niet.

El Monte camper in Death Valley

Gewoon rechts rijden

En meer verkeersregels

  • In heel Amerika wordt rechts gereden. Wel zo gemakkelijk dus!
  • Ook in Canada wordt rechts gereden. Dus als u beide landen combineert in dezelfde reis, is dat heel prettig.
  • Er steken geregeld dieren de weg over, zoals beren, elanden en herten. Rijd dus voorzichtig en blijf alert.
  • In sommige regio’s is links inhalen toegestaan. Wees u daar dus bewust van.

Bekijk meer informatie over het rijden in Amerika

Handig voor onderweg

Apps voor uw Amerika-reis

Er zijn diverse apps (zowel voor Iphone/iPad als voor Android apparaten) die handig zijn bij de voorbereiding van uw reis, maar vooral voor onderweg. Bekijk onze lijst met aanbevolen apps.
Daarnaast hebben veel verhuurders ook hun eigen app met allerlei handige informatie voor onderweg. Welke app dat is, staat in uw persoonlijke, online dossier als u bij ons een camper huurt.

Heeft u een handige app gedownload? Vertel het ons! Dan zetten we deze in de app-lijst erbij.

Amerika politie

I.g.v. calamiteiten

Alarmnummer

Het noodnummer in Amerika is 911: bel dit nummer als u noodhulp nodig heeft van politie, brandweer of een arts. Als u de politie nodig heeft in een niet-dringende situatie (bijvoorbeeld kleine verkeersongevallen), bel dan naar het dichtstbijzijnde politiekantoor.

Back To Top