fbpx Ga naar hoofdinhoud

Deze reis doet een aantal verschillende staten aan: u reist van Denver in Colorado naar Chicago in Illinois en komt onderweg door Nebraska, South en North Dakota, Iowa en Minnesota. U kunt de reis uiteraard ook andersom maken. We geven u graag een aantal tips voor deze route.

Nadat u bij Campers Amerika heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen.

van Denver naar Chicago

Denver: nog even zonder camper

Denver Colorado

Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en ligt op ongeveer 1.750 m hoogte. De stad staat daarom ook wel bekend als de Mile High City. In de winter is de stad vooral bekend als uitvalsbasis voor mensen die gaan skiën. Maar ook in andere seizoenen is Denver zeker de moeite waard. Verken de unieke wijken zoals Riverfront/Platte Valley Area met restaurants, café’s en winkels, Five Points historic district met een grote Afro-Amerikaanse gemeenschap en een jazzcultuur, en Downtown Littleton dat een meer artistieke sfeer heeft. Er wordt in Denver ook meer bier gebrouwen dan in welke andere Amerikaanse stad ook. In oktober is er het Great American Beer festival waar meer dan 2700 verschillende bieren worden geschonken. Het is een makkelijke stad om lopend te verkennen tussen maart en november of met een leenfiets over 1.360 km fietspaden.

Noordwaarts door verschillende staten

Als u noordwaarts rijdt, komt u eerst terecht in Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming en de grootste stad van de staat. De stad is vooral bekend vanwege de  Frontier days rodeo in juli, de grootste rodeo ter wereld met meer dan 10.000 deelnemers.

Iets verder noordwaarts kunt u een bezoek brengen aan Scottsbluff in de staat Nebraska. Hier vindt u het Scottsbluff National Monument. Het monument is genoemd naar Hiram Scott, een bonthandelaar die in 1828 vlak bij deze plek stierf. Het omvat vijf steile rotsen waarvan de hoogste 240 m hoog is en Scott’s naam kreeg. Deze rots was eeuwenlang het herkenningspunt voor de bevolking en de emigranten die via de Oregon Trail naar het westen reisden. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Vervolgens neemt u een stukje van de staat South Dakota mee in uw route. Rapid City is de perfecte uitvalsbasis voor een aantal unieke plekken. Mount Rushmore is het opvallende monument waar de hoofden van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln in het graniet uitgehouwen zijn. Badlands National Park bestaat uit ravijnen, kloven en hoodoos, afgewisseld met prairielandschappen. Wandelaars kunnen de 16 km lange Castle Trail lopen waar je onderweg talloze prehistorische fossielenbedden tegenkomt. Hier leven buffels en dikhoornschapen. Crazy Horse Memorial is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills, ter ere van de 19e-eeuwse leider van de Lakota indianenstam Crazy Horse. Wanneer het af is, zal het Crazy Horse uitbeelden, rijdend op een galopperend paard.

Cheyenne rodeo Jospeh Keil
Cheyenne rodeo Jospeh Keil
Scottsbluff Nebraska
Badlands South Dakota
Crazy Horse Memorial South Dakota
Cheyenne rodeo Jospeh KeilScottsbluff NebraskaBadlands South DakotaCrazy Horse Memorial South Dakota
Mount Rushmore South Dakota

In de buurt ligt het plaatsje Deadwood. Het stadje heeft een roemruchte geschiedenis als goudzoekersplaats in het Wilde Westen. Deadwood ligt in de Black Hills National Forest, het thuisland van Calamity Jane, een gevreesde wild west vrouw uit de jaren 70 van de 19e eeuw. Deadwood zelf was destijds een wetteloze plaats: moorden waren aan de orde van de dag en bestraffing verliep vaak niet eerlijk. Het hele stadje is tegenwoordig een nationaal monument. Het Midnight Star Casino is eigendom van de acteur Kevin Costner.

North Dakota

Theodore Roosevelt National Park North Dakota Jeff de Witt

Vanuit South Dakota rijdt u door naar North Dakota. Hier ligt het Theodore Roosevelt National Park.  Het park bestaat uit drie gescheiden gebieden, met badlands (door erosie aangetast) en prairies als kenmerkende landschappen. Dit is echt prairie op zijn best! Het park werd vernoemd naar de Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die hier een ranch had. In het park leven bizons, mustangs, prairiehonden en coyotes. Er komen ook zo’n 186 verschillende vogelsoorten voor.

De 19e eeuwse pioniers Lewis en Clark hebben veel tijd doorgebracht in North Dakota. Langs de autoroute Standing Rock National Native American Scenic Byway (een hele mond vol…) kun je veel leren over hun relatie met de tolkvertaler voor de Indianen: Sakakawea.

Meer naar het westen ligt Fargo, de grootste stad van North Dakota. De stad dankt haar naam aan de ondernemer William George Fargo, medeoprichter van American Express. Als u van geschiedenis houdt is Bonanzaville leuk. Dit is een historisch museumcomplex, bestaande uit veertig gebouwen, waarvan vele historisch en uit de regio. Deze gebouwen zijn verplaatst naar het museumterrein en vormen nu een dorpse setting. Een openluchtmuseum dus!

De staat Minnesota

Lake Superior
Minneapolis Minnesota

De volgende staat op uw route is Minnesota. Toen de Dakota Indianen zich hier 3 eeuwen geleden vestigden, noemden ze dit land Minisota, dat ‘land van water met de kleur van de lucht’ betekent. Vandaag de dag staat Minnesota nog steeds bekend om zijn natuur met prachtige bossen, uitgestrekte prairielandschappen en heldere blauwe meren. In de omgeving van Bemidji, de eerste stad aan de Mississippi Rivier, vind je bijvoorbeeld zo’n omgeving. Bemidji is het centrale knooppunt van een aantal Indianenreservaten.

Vervolgens rijdt u richting Duluth, gelegen aan Lake Superior. Duluth heeft veel groene stadsparken en er is genoeg te zien en doen. Er is bijvoorbeeld een spoorwegmuseum, een aquarium en de beroemde Aerial Lift Bridge, een hoge brug die verticaal omhoog getild kan worden. Een treinrit over de historische North Shore Scenic Railroad langs de oevers van Lake Superior is ook leuk!

Daarna bereikt u Minneapolis, de grootste stad van Minnesota. Het is niet de hoofdstad van Minnesota, dat is Saint Paul, waarmee Minneapolis een dubbelstad vormt. De naam Minneapolis is samengesteld uit het Dakota woord minne dat ‘water’ betekent, en het Griekse woord polis dat ‘stad’ betekent. De stad wordt ook wel ‘City of Lakes’ genoemd. Bloomington ofwel de Mall of America is de grootste shopping mall in de Verenigde Staten met meer dan 520 winkels en restaurants, Nickelodeon Universe indoor pretpark en SeaLife aquarium. En er is geen belasting op schoenen en kleding in Minnesota, dus shoppen maar…. :)

Bob Dylan en Prince komen uit Minnesota. Als u van de muziek van Prince houdt, ga dan naar Paisley Park dichtbij Minneapolis, zijn huis en studio. Bezoek ook het het Minnesota State Capitol in Saint Paul. De bouw werd afgerond in 1905. Het is een prachtig gebouw.

Laatste deel: naar Chicago

Des Moines Iowa
Chicago Illinois

U kunt nu op verschillende manieren naar Chicago rijden. Wij hebben gekozen om dit via de staat Iowa te doen. De Iowa Great Lakes (West Okoboji Lake, East Okoboji Lake en Spirit Lake) zijn zeer geliefd om te gaan vissen en varen. Des Moines is de hoofdstad. De Iowa State Fair in Des Moines is een must-see en trekt jaarlijks miljoen bezoekers uit de hele wereld. Sinds 1854 vindt dit evenement al plaats, jaarlijks in augustus 11 dagen lang.

Richting Chicago kunt u voor een stukje Europees erfgoed stoppen in de Amana Colonies: 7 rustige Duitse dorpjes die samen een Historic Landmark vormen.

De stad Chicago in de staat Illinois is het einde van de route. Chicago is de derde grootste stad van de Verenigde Staten, na New York en Los Angeles. Vanaf de 484 m hoge Willis Tower heeft u prachtige uitzichten over de stad. U kunt gaan winkelen op de Magnificent Mile en gratis naar de Lincoln Park Zoo. Tijdens een rondvaart over de Chicago River en Lake Michigan ziet u het mooiste van de stad.

Wist u dat de stad in de jaren twintig tijdens de drooglegging het werkterrein was van een aantal beruchte criminelen, waaronder Al Capone? Ander leuk weetje: begin jarig tachtig begon bij de lokale omroep de talkshow van Oprah Winfrey onder de titel A.M. Chicago, vanaf 1985 The Oprah Winfrey Show. De straat waaraan de studio’s liggen heet de Oprah Winfrey Way.

Welke camper: suggesties

Voor twee personen is een compacte motorhome met toilet/douche én airco zoals de C small van El Monte een heel goede keuze.

Voor gezinnen of als u wat meer ruimte prettig vindt,zijn er de grotere motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine, zoals van Cruise America en El Monte. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

El Monte premiumcampers Amerika

Ongeveer 3 weken

Wij raden u aan ongeveer 3 weken uit te trekken voor deze reis van Denver naar Chicago. Uiteraard is dit afhankelijk van wat u gaat zien en doen.

Vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze rondreis van Denver naar Chicago? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top