fbpx Ga naar hoofdinhoud

Genieten van de natuur

Op een sportieve manier

Ontdek West Amerika eens op een andere manier: op de fiets kunt u meer kilometers afleggen dan te voet en u ziet meer dan per camper. Of ga kajakken of raften. En skiën en snowboarden kunt u er uiteraard volop in de winter.

Hiking in Arches Utah

Wandelen

Prachtige routes te over

De eerste sportieve activiteit die te binnen schiet als je aan West Amerika denkt, is toch wel wandelen. De overweldigende natuur leent zich er bij uitstek voor. In alle parken zijn legio wandelroutes te vinden: van een paar honderd meter tot vele kilometers tot wandelingen van een paar dagen. In de routesuggestie die u na boeking van ons ontvangt, krijgt u zeker ook tips op maat voor wandelroutes mee.

We noemen een paar wandelgebieden bij uitstek:

 • Yellowstone in Montana/Wyoming: biedt maar liefst 1.400 km aan wandelroutes.
 • Yosemite in California: ook goed voor zo’n 1.200 km aan ’trails’. De 1.000 m hoge El Capitan is bijvoorbeeld een echt klimuitdaging!
 • Bryce Canyon in Utah: veel mooie wandelroutes zoals de Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden en Navajo Trail.
 • Grand Canyon: ook hier is de keuze heel ruim aan wandelingen, zoals de Rim Trail (South Rim, makkelijk en geasfalteerd), de Bright Angel Trail (15 km langs de rand) en de South Kaibab Trail (schilderachtig en minder mensen).

Lees meer over de natuur in West Amerika

Fietsen California San Mateo Brain Li

De beste routes

Fietsen

Als u van fietsen houdt, kunt u op veel plekken in West Amerika fietsen huren om tochten te maken. Dan ziet u de omgeving echt anders dan dat u met de camper erdoorheen rijdt. En u komt verder dan wandelend.  Een fietshelm is maar in een paar staten verplicht, maar het dragen van een helm is wel gebruikelijk op de meeste plaatsen.

Huur bijvoorbeeld fietsen in:

 • Nappa Valley in California: combineer fietsen en wijnproeven
 • South Lake Tahoe in California: biedt mooie mountainbike routes
 • Canyonlands National Park bij Moab in Utah: alsof je op Mars rijdt…
 • De McKenzie River Trail in Oregon is een van de beste mountainbike trails van de staat; of de Crooked River Canyon: een route van bijna 60 km langs lama- en veeboerderijen.
Montani skiën Holly Mandarich

In de Amerikaanse winter

Skiën en snowboarden

Skiën in Amerika kan een uitstekend alternatief voor Oostenrijk of Frankrijk. Het is namelijk helemaal niet zo duur als u wellicht zou denken! U kunt een hele dag rijden naar Oostenrijk of zuid Frankrijk. Maar in 12 uur kunt u ook in bijvoorbeeld Colorado zijn met meters dikke sneeuw en geen lange wachtrijen voor de liften…

De belangrijkste skigebieden zijn:

 • Aspen en Twin Lakes in Colorado: 54 bergtoppen en meer dan 30 skigebieden en resorts
 • Zuidwest Montana: 15 skigebieden, waaronder Whitefish Mountain Resort en Big Sky Resort, bereikbaar vanaf Bozeman
 • Lake Tahoe in California
 • Oregon: 13 skigebieden, zoals Mount Hood Ski Bowl in de buurt van Portland
 • Wasatch Range in Utah: 15 skiresorts
American football Keith Johnston

Andere sportieve activiteiten

American football en kajakken

Amerika is het land van American Football, basketbal, honkbal en ijshockey. Misschien geen sporten om zelf te beoefenen, maar misschien is het wel een leuk idee om naar een wedstrijd te gaan kijken.

Kajakken kunt u tijdens uw camperreis op veel plekken doen. Het is een geliefde bezigheid op een van de vele prachtige meren of bijvoorbeeld in Sacramento, de hoofdstad van California. Of kies een boomtoppenparcours uit of ga paardrijden op een ranch.

Back To Top