fbpx
skip to Main Content

Met de camper

Ideaal met kinderen

Met een camper reizen is ideaal met kinderen. U hoeft niet telkens opnieuw alles in- en uit te pakken in een nieuw onderkomen. En de kinderen hoeven niet telkens opnieuw te wennen aan een nieuw bed, een nieuwe kamer en een andere omgeving. De camper wordt hun ‘thuis’ voor op reis en dat geeft in ieder geval een stuk rust.

Kinderen in Canada met een gids op pad

Welke camper met kinderen

Alles binnen handbereik

Als u met kinderen reist, is het belangrijk om het juiste campertype te selecteren. Het makkelijkste is een camper, waar de kinderen niet helemaal achterin zitten, maar waarin u ook tijdens het rijden goed contact hebt en makkelijk kunt praten.

Let op: niet in alle campers kan een kinderstoel of zitverhoger worden geplaatst. En niet alle verhuurders staan toe dat er een kind jonger dan 6 maanden mee reist.

Wij adviseren u graag welk type camper in uw situatie het beste past.

Cruise America camper met kinderen

Voorbereiding

Voorpret

Ook voor kinderen is de voorpret van een vakantie leuk. Een paar tips om ze goed voor te bereiden op wat er komen gaat:

  • Laat ze in de atlas of op een wereldbol zien waar Amerika ligt en leg ze uit dat het echt lang vliegen is…
  • Kijk met ze naar foto’s en vertel ze iets over het land, de gebruiken, wat men er eet, wat er te zien is, etc. Op onze site vindt u heel veel informatie en u kunt ons er altijd naar vragen als u meer wilt weten.
  • Misschien vindt uw kind het leuk om een spreekbeurt te houden over Amerika?
  • Kinderen stellen veel vragen, dus wees daar op voorbereid, zodat u ze ook kunt beantwoorden tijdens de reis.
Naar het strand in Prince Edward Island National Park

Met kinderen naar Amerika

waarheen?

Lange dagen rijden in de camper kan voor de kinderen saai worden. Gelukkig zijn er in Amerika meer dan genoeg leuke activiteiten voor de kinderen te vinden. Zo blijft het ook voor de kinderen boeiend. In uw persoonlijke route krijgt u van ons ideeën en tips op maat, maar op onze site geven we u graag al een aantal tips.

Kijk hier voor West Amerika

En hier voor Oost Amerika

Paspoort mee naar Canada

Voor kinderen

Eigen paspoort

Kinderen hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders. Daarnaast hebben ze een eigen ESTA nodig, een visumontheffing.

Met uw gezin

Verzekerd op reis

Als u met kinderen reist, is het belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Kinderen worden wel eens ziek, gooien weleens wat om of maken iets stuk. Deze zaken worden gedekt door de reisverzekering die u kunt afsluiten bij Campers Amerika. En wat als u niet kunt vliegen omdat uw kind vlak voor vertrek een fikse oorontsteking krijgt of de waterpokken heeft? Dan is een goede annuleringsverzekering onmisbaar.

Onze verzekeringen zijn ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen (onderdeel van ASR Nederland), de grootste reisverzekeraar in Nederland en al meerdere keren uitgeroepen tot beste reisverzekeraar. Ook voor gezinnen hebben zij veel te bieden. Ze zijn coulant in het uitkeren van schade aan bijvoorbeeld kinderwagens en hebben gunstige voorwaarden voor gezinnen. Heeft u kinderen jonger dan 5 jaar? Voor hun is de verzekering gratis. Daarnaast heeft de Europeesche een hulplijn waar u onderweg contact mee kunt opnemen als u medische vragen hebt, maar die u ook kunnen helpen als u een arts of ziekenhuis nodig heeft.

Lees meer over onze verzekeringen.

Hoge koorts bij vertrek?

Neem contact op

Kinderen kunnen de ene dag doodziek zijn en de dag erna weer helemaal beter. Maar wat als uw kind hoge koorts heeft op de dag van vertrek en u weet niet of het snel over gaat of dat er iets ernstigs aan de hand is?

Neem dan allereerst zo snel mogelijk contact op met Campers Amerika. Samen met u bekijken we wat de beste optie is: de reis annuleren of enkele dagen uitstellen. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de ernst van de ziekte van uw kind, en de beschikbaarheid van de camper en vliegtuigstoelen. De eerste voorkeur zal in de meeste gevallen zijn dat u een paar dagen later vertrekt. De niet-genoten vakantiedagen en de kosten voor het wijzigen van de reis worden dan vergoed door de verzekering. Als het echter duurder is om de reis uit te stellen dan te annuleren, vergoedt de verzekering niet meer dan de annuleringskosten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als alleen nog maar business-class vliegtuigstoelen beschikbaar zijn. Als het niet mogelijk is om de reis uit te stellen worden alle annuleringskosten vergoed.

Camper met kinderen

Waterpokken bij vertrek?

Neem contact op

Als uw kind waterpokken of een andere besmettelijke ziekte heeft, mag het van de luchtvaartmaatschappij niet vliegen omdat het anderen kan besmetten. Ook al voelt uw kind zich niet ziek en heeft het geen koorts.

Neem dan allereerst zo snel mogelijk contact op met de hulplijn van uw reisverzekering. Zij kunnen u precies vertellen wat u moet doen en schakelen indien nodig andere instanties in die u kunnen helpen. In de praktijk zal het er op neer komen dat u enkele dagen (tot soms wel meer dan een week) langer in Amerika zult moeten blijven. De kosten voor het wijzigen van de vlucht en de extra overnachtingen worden dan vergoed door uw reisverzekering. Zodra uw kind weer mag vliegen kunt u dan naar huis vertrekken.

Hetzelfde kan natuurlijk gebeuren vlak voor vertrek uit Nederland. Ook dan mag uw kind niet vliegen. De kosten voor het annuleren of uitstellen van de reis worden dan echter niet gedekt door de reisverzekering maar door de annuleringsverzekering.

Back To Top