fbpx Ga naar hoofdinhoud

Kun je in de winter met een camper rijden in Amerika?

Winter van november tot maart

Amerika is zo groot dat het land verschillende klimaatzones kent. Grofweg duurt de winter van begin november tot en met maart. Dan dalen de temperaturen sterk en valt er sneeuw. Vooral in de hoger gelegen gebieden. Uiteraard is dat niet in alle staten het geval. Er is nogal een verschil tussen de wintermaanden in Florida en bijvoorbeeld Oregon…

U kunt in de winter zeker met een camper reizen in Amerika. Dat is dan zelfs bijzonder goedkoop. Maar het is wel goed om met een aantal zaken rekening te houden.

Wyoming-Montana Yellowstone winter

Camper in de winter: winterklaar

Winterization

Wanneer het vriest, maken verhuurders hun campers winterklaar. Dat betekent dat de watertanks geheel droog zijn gemaakt en de leidingen en tanks bevatten antivriesmiddel. Dit is nodig om vorstschade aan de systemen te voorkomen. Het gevolg voor u als huurder is dat u de watersystemen van de camper niet kunt gebruiken. Dat geldt voor het gebruik van het toilet, de douche en de keuken. Het proces van winterklaar maken van campers wordt door de verhuurder ‘winterization’ genoemd.

Daarnaast hebben de campers winterbanden in deze periode.

Montani skiën Holly Mandarich

Gevolgen voor u als huurder

Geen gebruik van water

Als u de watersystemen niet kunt gebruiken, bent u aangewezen op water in de sanitairgebouwen op campings. Maar er kunnen meer gevolgen zijn voor u als huurder:

  • Als u een camper winterklaar mee krijgt en onderweg vriest het niet meer, kunt u de watersystemen weer gaan gebruiken. De verhuurder kan u echter verplichten de camper weer winterklaar in te leveren.
  • De instructies om de campers winterklaar te maken, kunnen per verhuurder verschillen. De kosten zijn in elk geval voor eigen rekening. We adviseren u bij het ophalen van de camper goed na te vragen wat er van u wordt verwacht om een boete te voorkomen.
  • Indien er vorstschade ontstaat aan de systemen, zijn de kosten voor uw rekening.
  • Bij sommige verhuurders kunt u sneeuwkettingen huren, bij andere verhuurders is het gebruik van sneeuwkettingen niet toegestaan.
Cruise America C19 winter

Een aantal tips

Voor uw camperreis in de winter

We geven u graag een aantal tips als u in de winter met een camper in Amerika wilt gaan reizen:

  • Let erop dat het antivriesmiddel dat u gebruikt altijd speciaal voor campers is, zodat u zeker weet dat het niet giftig is.
  • Houd er rekening mee dat veel campings gesloten zijn in de winter. U zult uw route dus moeten aanpassen aan waar campings wel geopend zijn.
  • Neem ook spray mee om sloten en ruiten te ontdooien.
  • Neem voldoende dekens of dekbedden mee en warme sokken. De vloer blijft namelijk vaak koud, dus dan zijn extra dikke sokken erg lekker.
  • Een föhn kan handig zijn om bevroren delen te ontdooien.
Back To Top