fbpx Ga naar hoofdinhoud

Het beste van Midden Amerika

Hoogtepunten op een rij

Onder Midden Amerika verstaan we grofweg de staten Texas, New Mexico, North en South Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Missouri, Minnesota, Iowa, Arkansas, Louisiana, Wisconsin, Illinois en Mississippi. Hier vind je het authentieke Amerika van de prairies, rodeo’s, cowboys, paarden en cactussen.

Voor uw inspiratie vindt u hieronder de hoogtepunten van de staten van Midden Amerika overzichtelijk op een rijtje. En als u ongeveer weet waar uw camperreis start en eindigt, vind dan de camper van uw keuze.

Texas long horn

Texas

Zoveel meer dan woestijn

Texas is de tweede grootste staat van de Verenigde Staten, na Alaska. Dat maakt Texas groter dan bijvoorbeeld Frankrijk. De staat is ten onrechte bekend vanwege de droogte en de woestijn, terwijl dit slechts 10% van het oppervlak beslaat.

Een paar tips:

 • Big Thicket aan de rand van Piney Wood: een bosgebied met 6 watergangen waar je kunt kanoën door verschillende ecosystemen en veel dieren kunt zien.
 • Caprock Canyons en Palo Duro Canyon State Parks: de Grand Canyon van Texas met fotogenieke rotsformaties en een fantastisch gebied om veel sterren te zien.
 • Guadalupe Mountains National Park: geologisch wonder in het westen van de staat. Hier vindt u versteende koraalriffen van een tropische zee die hier meer dan 265 mln jaar geleden was.
 • Bezoek de Southfork Ranch van de televisieserie Dallas. U kunt er zelfs overnachten.
 • Neem een duik in de Barton Springs in Austin. Dit enorme bad is omringd door bomen en is gevuld met water uit ondergrondse bronnen.
New Orleans French Quarter Rosie Kerr

Louisiana

Cajun cultuur

New Orleans is dé bekende stad van de staat Louisiana. Maar er is veel meer te zien en beleven. We geven u graag een aantal tips ter inspiratie:

 • In New Orleans is zoveel te zien en doen dat je vooraf echt een keuze moet maken. Het French Quarter met het iconische Jackson Square en de St Louis kathedraal zijn zeker een must-see. In Frenchman Street staan altijd wel straatmuzikanten, die voor veel sfeer zorgen. Door de stad loopt de Mississippi rivier, waar u vanaf een stoomboot of radarboot de stad van een andere kant kunt zien.
 • Bezoek bekende katoen- en suikerplantages, zoals de St Joseph Plantation en de Oak Alley Plantation. Deze laatste heeft in veel films gefigureerd.
 • Louisiana is ook bekend van de cajun cultuur, die zich uit in de keuken en de muziek. Lafayette is de beste plek om er kennis mee te maken.
Paard cowboy

Kentucky

Prairieland met paarden

Hoewel Kentucky bekend staat als vlakke staat met prairielandschappen, is er ook het Appalachengebergte in het oosten. Dat geeft meer diversiteit dan u wellicht verwacht!

 • De graslanden vindt u vooral in Bluegrass Country waar vele paardenfokkerijen hun paarden laten grazen op de groene graslanden.
 • Louisville is de grootste stad in Kentucky. In het centrum vindt u veel 19e eeuwse gebouwen. In de buurt staat ook Fort Knox, een US Army post met fascinerende militaire musea.
 • In Kentucky staat ook de enige Corvette fabriek ter wereld met een Corvette museum ertegenover.
 • De Cumberland Falls in de Red River Gorge staan bekend als de Niagara Falls van het zuiden.
North Little Rock Arkansas

Arkansas

Victoriaanse historie

Het is misschien wel de minst bekende staat in Amerika. Arkansas staat bekend als de Natural State. En dat is niet zo gek met het Ozarks Plateau in het noordwesten en Ouachita National Forest en de Ouachita Mountains in het zuiden.

Een paar andere tips voor Arkansas:

 • Little Rock is de hoofdstad. De North Little Rock’s old Mill is bekend van de film Gone with the wind.
 • Lake Chicot is Amerika’s grootste hoefijzermeer.
 • De Blanchard Springs Caverns zijn prachtige druipsteengrotten.
 • Eureka Springs is de enige stad in de Verenigde Staten waarvan alle gebouwen in het centrum op de lijst van het National Register of Historic Places staan. Het is echt een mooi behouden Victoriaans stadje.
Mississippi rivier

Mississippi

langste rivier in Amerika

De staat Mississippi ontleent haar naam aan de Mississippi, de langste rivier van de Verenigde Staten. Vanuit verschillende plaatsen kunt u de rivier verkennen, bijvoorbeeld vanuit Vicksburg of Clarksdale.

We geven u inspiratie voor Mississippi:

 • De Natchez Trace Parkway is een 710 km lange route van Natchez naar Nashville in Tennessee. De route volgt een oud indianenpad dat later gebruikt werd door de eerste Europeanen in Amerika. Onderweg komt u door Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley.
 • In deze staat staan meer dan 600 prachtige 19e eeuwse woningen.
 • Mississippi is de thuisplaats van de Delta Blues. In Clarksdale staat het Delta Blues museum en je vindt er de beroemde Ground Zero Blues Club.
Back To Top