Skip to content

Overweldigend mooi

Spectaculaire natuur in west Amerika

Als u vooral in de spectaculaire natuur van Amerika geïnteresseerd bent, dan gaat u waarschijnlijk eerst naar West Amerika. We geven u graag een aantal suggesties voor de mooiste parken en de beste wandelingen in West Amerika. Als u de natuur in gaat, kunt u prachtige wandelingen maken en de mooiste rotsformaties en kloven zien. Dus trek de bergschoenen maar vast aan!

Zwarte beer

Een paar tips vooraf

De natuur in

Als u van de natuur houdt, dan zult u enorm genieten van de parken van West Amerika. Wij wijzen u graag op een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Voor de meeste nationale parken betaalt u entree. Deze varieert van $ 10 tot $ 25 per voertuig met inzittenden. Als u meerdere parken bezoekt, kunt u ook een nationale parkenpas kopen: de America the Beautiful pass. Deze kost $ 80. U koopt de pas bij het eerste park dat u bezoekt. U kunt de pas ook vooraf online bestellen.
  • Behandel de dieren die u tegenkomt met respect. Benader ze voorzichtig en voer ze niet.
  • Beren vermijden mensen in principe. Maar ze worden wel aangetrokken door voedsel dat bijvoorbeeld nog op de campingtafel ligt of in een prullenbak. Ruim dus voedselresten altijd goed op!
  • Ga niet alleen wandelen, maar bij voorkeur met 4 personen of meer. Maak voldoende geluid tijdens het wandelen, zodat beren de tijd hebben om weg te komen.

Bekijk meer ‘bear wise’ tips

Grand Canyon

Grand Canyon

Iconisch natuurwonder

De Grand Canyon ligt in het noordwesten van Arizona. De enorme kloof wordt uitgesleten door de Colorado River en is ruim 440 km lang, 28 km breed en 2 km diep. Het gebied is beschermd sinds 1919. De meeste bezoekers komen via de South Rim. De North Rim is wat moeilijker toegankelijk. Afhankelijk van het moment op de dag veranderen de kleuren in de kloof van rood naar roze naar bruin.

Als je geen hoogtevrees hebt, kun je op het transparante platform van de Grand Canyon Skywalk gaan staan. Of bekijk de Grand Canyon vanaf de Colorado River op een een- of meerdaagse kajaktour of door te gaan raften.

Als u wilt wandelen in Grand Canyon, raden we zeker de Rim Trail (South Rim, makkelijk en geasfalteerd), Bright Angel Trail (15 km langs de rand) en de South Kaibab Trail (schilderachtig en minder druk) aan.

Monument Valley

Monument Valley

Cowboys en indianen

Monument Valley ligt in het noordoosten van Arizona en deels ook in Utah. Het is minstens even bekend als de Grand Canyon. De vallei staat vol met geweldige zandstenen monolieten die omhoog komen uit het rode zand van het Colorado plateau. Ze hebben allemaal een verschillende vorm en een naam, zoals de Three Sisters, Big Indian en Totem Pole. Hier zijn verschillende commercials en films opgenomen, zoals Back to the Future III. Monument Valley is eigendom van de grootste Indianenstam van de VS: de Navajo Nation.

Je kunt in dit prachtige landschap kamperen op de Mitten View Campground. Vanuit het Visitor Centre loopt er een 27 km lange weg de vallei in. Deze weg is echter slecht onderhouden en niet aan te raden met een camper. U kunt beter een tour boeken met een Navajo gids. Hij brengt u ook op plekken waar u zelf niet kunt komen.

Death Valley

Death Valley

Droog en heet

Death Valley National Park ligt grotendeels in California, maar ook deels in Nevada. Het is de droogste en heetste plek in de Verenigde Staten. Het park kreeg zijn bijnaam in 1849 toen een groep pioniers moeite had om er weer uit te komen. Bezoek zeker Badwater, het laagste punt in Amerika op 86 m onder zeeniveau. De hoogste temperatuur ooit gemeten hier was  56,7 graden Celsius. De flora en fauna hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden. Hierdoor is er veel meer te zien dan een droge woestijn. De kraters, zandduinen en rotsformaties zijn prachtig. Rijd zeker ook de Death Valley Scenic Byway.

Pas wel op met de camper: in de zomer ben je vanwege de hitte niet verzekerd als je naar Death Valley gaat! Tussen juni en augustus is het in elk geval verboden om naar Death Valley te gaan, voor mei en september wordt het sterk afgeraden. Neem in elk geval ook voldoende water mee.

Yellowstone
Yellowstone

Yellowstone

Heetwaterbronnen en geisers

Yellowstone was het allereerste Nationale Park in Amerika en zelfs ter wereld. Het grootste deel van het park ligt in de staat Wyoming. Drie van de vijf ingangen bevinden zich echter in de staat Montana. Het plaatsje Billings is de belangrijkste uitvalsbasis voor een bezoek aan Yellowstone.

Onder Yellowstone bevindt zich een vulkanische hotspot. De supervulkaan onder het park komt ongeveer elke 600.000 jaar tot uitbarsting. Er zijn ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en ruim 200 geisers, waarvan de Old Faithful de bekendste is. Deze dankt zijn naam aan het feit dat hij trouw gemiddeld elke 91 minuten spuit. Yellowstone bevat zelfs de helft van het aantal geisers op aarde. Maar is meer te zien in het park: ook de meren en rivieren zijn bekend. In het park leven beren, een kudde van 20.000 elanden en een kudde bizons, die u vooral bij het water zult zien. Er zijn ook circa 290 watervallen in het park.

Er zijn meer dan 1.400 km aan wandelroutes in het park, dus ga uw gang! Een aantal tips van ons: wandel naar de kleurrijke Morning Glory Pool (4,4 km rondwandeling) of loop in het West Thumb Geyser Basin in nog geen kilometer langs poelen, geisers en heetwaterbronnen.

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Prachtige rotsformaties

Bryce Canyon National Park in Utah is bekend om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde ‘hoodoos’. De afgesleten toppen verkleuren in de zon van roze naar oranje en zien er mysterieus uit.

In het park rijdt een gratis shuttlebus van het ene uitzichtspunt naar het andere, zoals Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point. Door de grote hoogte van Bryce Canyon en de schone lucht zijn de zonsopgang en zonsondergang foto’s vanaf deze uitzichtpunten spectaculair.

Er zijn meerdere mooie wandelroutes, zoals Mossy Cave, Rim Trail, Bristlecone Loop, Queens Garden, Navajo Trail, Tower Bridge, Hat Shop en Swamp Canyon.

Alaska
Alaska

Alaska

Grootste staat in de VS

Alaska is de grootste en meest afgelegen staat in Amerika. Er is ruim 50.000 km kustlijn langs 3 zeeën: Noordelijke ijszee, Grote Oceaan en de Beringzee. Er zijn meer actieve gletsjers en ijsgebieden dan waar dan ook in de bewoonde wereld.

Alaska is overweldigend qua natuurschoon. Denali National Park bijvoorbeeld biedt een combinatie van bossen, mossige toendra’s, langzaam bewegende gletsjers, rotsen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Mount McKinley is de hoogste top op het hele Noord-Amerikaanse continent met 6.193,5 m hoogte. In de winter kunt u hier met op pad met sleehonden en kunt u skiën. In de zomer kunt u wandelen, bergklimmen, fietsen, vissen en kamperen.

Nog verder naar het noorden ligt Arctic Alaska, dat zich uitstrekt tot boven de poolcirkel. Hier kunt u alleen met een boot, hondenslee of vliegtuig reizen. Hier leven de oorspronkelijke inwoners, de Inuit. Zij hebben zich aangepast aan de barre omstandigheden. Het noorden is de perfecte locaties om het spectaculaire Noorderlicht te zien, maar dat kan ook goed vanuit Fairbanks, wat in het binnenland ligt.

In Katmai National Park leven maar liefst 2.200 bruine beren, dus de kans dat u ze tegenkomt is zeer groot. In Brooks Camp zijn meerdere platformen waar u tussen juli en september beren kunt zien die op zalm jagen.

Wrangell-St Elias National Park ligt in het zuiden van Alaska en is het grootste nationale park van Amerika. In het park komen vier bergketens bij elkaar. Veel van de bergtoppen zijn het hele jaar door bedekt met sneeuw. Het park grenst direct aan Kluane park in Canada.

Met de Inside Passage cruise kun je een prachtige tocht maken met onderweg stops bij Glacier Bay National Park, de hoofdstad Juneau, Sitka en Skagway. Bij Juneau kunt u eenvoudig de Mendenhall gletsjer zien. Deze ligt op slechts 12 km van de stad.

Canyonlands

Er is nog zoveel meer...

Uw eigen route

Na uw boeking ontvangt u van ons een persoonlijke routesuggestie met nog veel meer tips. De route is gebaseerd op onze eigen ervaringen en biedt u vele keuzes voor uw eigen ervaringen.

Back To Top