fbpx Ga naar hoofdinhoud

Wat kost een camper huren?

Soorten tarieven en aanbiedingen

Wat kost het om een camper te huren in Amerika? Een gemiddeld huurtarief voor een dag camperhuur is niet zomaar te geven. De basisprijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot € 300 per dag, afhankelijk van welk type camper, type verhuurder, seizoen, en vraag en aanbod. We kunnen u wel informeren over de verschillende soorten tarieven waar de verhuurders in Amerika mee werken: een vast tarief en een zogenaamd flextarief. Daarbovenop zijn er geregeld speciale aanbiedingen. Alle prijzen worden vastgesteld aan de hand van de actuele wisselkoers.

Camper huren duur? Dat lijkt misschien zo als je het vergelijkt met autohuur. Maar u spaart natuurlijk hotelovernachtingen uit, campings zijn relatief voordelig. En u bent niet voor elke maaltijd en kop koffie afhankelijk van de horeca. In het algemeen zal een campervakantie ongeveer evenveel kosten als een vakantie met autohuur en hotels, uitgaande van één hotelkamer per nacht. Als u meerdere hotelkamers nodig heeft, wordt een camper al snel goedkoper. Maar reizen per camper is ook een keuze, los van de kosten. Het is maar net wat u zelf prettiger reizen vindt.

Meridian RV

Voor camperhuur en extra's

Vast tarief

Voor de campers die tegen een vast tarief worden verhuurd, betaalt u een vaste prijs per dag in een bepaalde periode. In de periode tussen 1 januari en 31 mei betaalt u voor een bepaald type camper bijvoorbeeld € 48 per dag, terwijl het tarief tussen 1 juni en 30 juni € 75 per dag bedraagt. Als u over de grens van een tariefperiode heen gaat, betaalt u dus daarna het tarief van de volgende periode. In Amerika werkt alleen Road Bear met vaste tarieven.

El Monte Joshua Tree

Tip: op tijd boeken

Flextarieven

De meeste verhuurders hanteren een zogenaamd flextarief, een flexibel tarief dat elke week op basis van vraag en aanbod wordt vastgesteld en dus kan variëren per week. Een flextarief is in de meeste gevallen geldig van maandag t/m zondag (Amerikaanse tijd). In het algemeen geldt: hoe eerder u een camper boekt, hoe voordeliger het voor u is. Immers, hoe later u de camper boekt, hoe lager de beschikbaarheid zal zijn. En des te hoger is uw huurprijs. Het verschil tussen het laagste tarief (minimaal 6 maanden van tevoren) en het hoogste tarief kan oplopen tot meer dan 60%! De leveranciers die met flextarieven werken zijn Cruise America, Britz, El Monte, Mighty en Escape.

Mighty Campers Tetons

Extra voordeel

Aanbiedingen

Verhuurders hebben geregeld extra kortingsaanbiedingen voor bepaalde typen campers of voor bepaalde perioden. Hou onze aanbiedingenpagina in de gaten! De extra kortingen worden door ons verrekend in uw offerte.

El Monte premiumcampers Amerika

Kortingen op camperhuur

Profiteren

Als u tijdig boekt, in veel gevallen vóór eind oktober of medio november, kunt u bij veel verhuurders profiteren van aantrekkelijke kortingen. En als het flextarief dan nog relatief laag is, is dat dus extra voordelig!

Bij sommige verhuurders ontvangt u een aantrekkelijke lange huur-korting als u langer huurt. En anders kunnen wij het vaak nóg aantrekkelijker voor u maken!

Escape Mavericks

Tariefaanpassingen

profiteren

In de offerte die u van ons ontvangt, geven wij duidelijk aan welk type tarief gehanteerd wordt en hoe lang het tarief geldig blijft. Heeft u een langere bedenktijd nodig of wilt u de huurdata aanpassen? Laat het ons dan weten. Dan checken wij tussentijds voor u of het tarief is gewijzigd of gaat wijzigen. En welke consequenties dit heeft voor uw boeking. Soms kan het zelfs verstandiger zijn om de data niet aan te passen om te voorkomen dat een hoger tarief van toepassing wordt. Wij adviseren u daar graag over.

Het berekenen van het meest gunstige tarief is sowieso een behoorlijk karwei is en is echt een specialisme waar u als klant voordeel mee kunt behalen. Vanzelfsprekend kijken wij ook gelijk naar de meest geschikte combinatie met de vluchten. Dit is maatwerk en kan u vele honderden euro’s besparen. Deze winst geven wij graag aan u door.

Kaart lezen in de camper

Tenslotte

Goed om te weten

  • In de meeste gevallen betaalt u een eenrichtingstoeslag wanneer u de camper in een andere locatie inlevert dan waar u deze heeft opgehaald.
  • Bij vrijwel alle verhuurders zijn geen mijlen inbegrepen. Hiervoor kunt u mijlenpakketten kopen. Gaat u over het aantal vooraf ingekochte mijlen heen, dan betaalt u een bedrag per extra gereden mijlen. Heeft u teveel mijlen vooraf ingekocht, dan krijgt u deze achteraf niet vergoed.
  • Bij de meeste verhuurders kunt u zonder een extra toeslag de grens oversteken naar de Canada en andersom.
  • Vrijwel altijd betaalt u een extra bedrag voor het klaarmaken van de camper (de zogenaamde Preparation Fee), de camperinventaris (de zogenaamde Convenience Kits) en de persoonlijke inventaris (de zogenaamde Personal Kits).
Back To Top