fbpx Ga naar hoofdinhoud

Camper huren

Waar op te letten?

Waar moet ik op letten als ik een camper wil huren in Amerija? Afhankelijk van uw beschikbare budget zijn er behoorlijk wat mogelijkheden voor camperhuur. Er zijn tientallen soorten campers te huur, welke past nou het beste bij uw situatie en uw wensen? Hieronder zetten we voor u op een rijtje waar op te letten als u een camper wilt huren.

Road Bear kamperen

Uw reisgezelschap

Kleine of grote camper

Als u met twee volwassenen zonder kinderen reist, kunt u met een kleinere camper uit de voeten dan wanneer u met kinderen reist. Maar misschien vindt u een grotere camper juist wel prettig ook al bent u met z’n tweeën.

Cruise America C25 Glacier National Park

Wel of geen toilet

Meer of minder gemak

Hoewel de meeste campers in Amerika een toilet/douche-ruimte aan boord hebben, zijn er zeker ook campers voor twee of meer personen zonder toilet en douche.  Een toilet aan boord is voor veel mensen wel prettig, zeker als er kinderen mee reizen. Als uw reisgezelschap uit meer dan vier personen bestaat, dan komt u als snel bij de motorhomes uit. Deze hebben altijd een toilet/douche.

Mighty Campers Yellowstone

Gebruikssporen niet erg?

Nieuwe of wat oudere camper

De meeste verhuurders in Amerika werken met een jonge campervloot: campers zijn vaak maximaal 1 of 2 seizoenen oud. Bij enkele verhuurders worden de campers langer verhuurd, tot circa 5 jaar. En dat scheelt meestal wel voor wat betreft de huurprijs.  Hoe ouder de camper, hoe meer gebruikssporen deze vertoont en hoe meer kilometers op de teller. Het is maar net wat u prettig vindt en wat er binnen uw budget past.

Escape Mavericks

Veel buiten of ook binnen?

Afhankelijk van het seizoen

Ook het seizoen waarin u gaat reizen speelt een rol bij uw camperkeuze. In het zomerseizoen in Amerika kunt u lang buiten zitten en dus ook buiten koken. Al kan het in hoger gelegen delen ook in de zomer ’s avonds behoorlijk afkoelen. Maar als het kouder is, is een camper waarbij u alleen buiten kunt koken, niet zo handig. Er zijn ook campers waarin u niet kunt staan. Bij slechter weer zit u veel binnen en dan is dat wellicht ook niet zo prettig.

Cruise America T17 Truck camper

Brandstof

Meestal benzine

Vrijwel alle campers rijden in Amerika op benzine. De keuze tussen benzine en diesel is er bijna niet.

Het verbruik van de meeste campers is behoorlijk. De kleinere types zoals een C19, C-Small of bestelbuscamper hebben een verbruik van 1 op 7 à 8. De grotere motorhomes rijden vaak 1 op 4 à 5. Gelukkig is de brandstof niet zo duur in Amerika. De meeteenheid is gallons. Een gallon is 3,8 liter. Voor een gallon benzine betaalt u op dit moment tussen $ 2,05 en $ 3,40, ofwel tussen de € 0,47 en € 0,75 per liter.

Britz camper Amerika

Belangrijk!

Camperverzekering

Op veel websites leest u allerlei afkortingen voor camperverzekeringen zonder veel toelichting wat het inhoudt: SLI, CDR, CDW… We maken het hieronder graag wat eenvoudiger voor u.

Qua camperverzekering maken we onderscheid tussen twee typen dekking: aansprakelijkheid en casco.

Aansprakelijkheid: Bij de meeste verhuurders is een standaard aansprakelijkheidsdekking t.o.v. derden inbegrepen in de huur. Verhuurders zijn verplicht dit aan te bieden. Maar de dekking is vaak heel minimaal. De bijbehorende afkorting is SLI (Supplemental Liability Insurance), maar dat mag u wat ons betreft weer meteen vergeten… Wij raden u aan een extra aansprakelijkheidsdekking bij te boeken via a.s.r.

Casco: Naast dat er altijd een (beperkt) eigen risico is, sluiten de meeste verhuurders schade aan de zogenaamde ‘overhead’ (bovenkant), ‘underbody’ (onderkant), bij kantelen van het voertuig en/of schade aan banden en voorruit, uit. Daarom kunt u bij Campers Amerika een extra cascoverzekering van a.s.r. afsluiten.

Schadevergoeding: Als u door een mechanisch defect langer dan 12 uur niet van uw camper gebruik kunt maken, maakt u extra kosten voor accommodatie en/of vervangend vervoer. Dit is bij sommige verhuurders verzekerd zodat u die kosten vergoed krijgt. Dit noemt men VIP (Vacation Interruption Protection).

Niet alle verhuurders werken overigens met dezelfde schadedekkingen. Wat er wel en niet is inbegrepen bij de camper van uw keuze, lichten we uiteraard uitgebreid toe in onze offerte.

Road Bear C Large 28-30 feet

What else?

Lengte van de bedden en meer

Als u 1.60 m bent, is bijna elke camper wel geschikt qua stahoogte en bedmaten. Maar als u 2 m lang bent, is dat een ander verhaal. Als u met kleine kinderen reist, vindt u het waarschijnlijk prettig als de kinderen direct achter u zitten als u rijdt en niet helemaal achterin de camper. En wat te denken van uw reisroute? Niet elke camper kunt u in elke plaats in Amerika ophalen. Zo zijn er nog wel meer zaken te noemen die een rol kunnen spelen bij uw camperkeuze. Wij helpen u graag met het bepalen van de beste camper bij uw wensen.

Back To Top