Skip to content

beste reistijd?

Grote klimaatverschillen

Er is niet zoiets als een beste reistijd voor West Amerika. Van de kust tot aan de Rocky Mountains en van de grens met Canada tot aan de grens met Mexico is natuurlijk een enorm gebied met grote klimaatverschillen. Voor een rondreis door meerdere staten is het daarom slim om hier rekening mee te houden bij het inpakken van de koffers. Overigens is de kust van West Amerika niet zo geschikt voor een duik in zee. Het water van de Grote Oceaan is best frisjes…

Santa Monica pier

Klimaat zuid-west

Beste is voor- en najaar

De zuidwestelijke staten California, Arizona, Nevada en Utah hebben een steppeklimaat. Reizen kan in principe het hele jaar door, maar de meest aangename temperaturen zijn er in voor- en najaar. Zomers kan het heel warm worden tot wel 40 graden (met uitschieters tot 50 graden in Death Valley). Het zuidwesten heeft bijna 300 droge dagen per jaar. Naarmate je het binnenland uit rijdt en meer de kust nadert, worden de temperaturen lager.

De meeste grote en bekende nationale parken zoals Yosemite, de Grand Canyon en Joshua Tree zijn het beste te bezoeken tussen mei en oktober. Daarbuiten kunnen er parken gesloten zijn vanwege sneeuw.

Hawaii heeft een tropisch klimaat. Hierdoor zijn er het hele jaar aangename temperaturen tussen 25 en 32 graden. In de winter valt er iets meer neerslag, hoewel dit korte buien betreft. Het hoogseizoen voor Hawaii valt in de maanden juli/augustus en van november tot januari.

Campers Amerika tip:

Op zich kun je langs de eilanden van Hawaii het hele jaar door walvissen zien, maar februari en maart zijn de beste maanden om ze te spotten.

Yellowstone

Klimaat noord-west

aangename zomer

Voor de staten Washington, Montana en Wyoming is de zomer de beste reistijd. De temperaturen zijn dan aangenaam en tussen de 20 en 30 graden. Er valt weinig neerslag. Deze staten hebben een landklimaat. In de zomer is het er warm en in de winter koud.

Eland Alaska

Alaska

strenge winters

Alaska heeft net als Canada een lange strenge winter. In die periode zijn er vele wegen gesloten. Reizen per camper wordt dan een aardige uitdaging…. Vanaf half mei wordt het warmer en dooit de sneeuw. Tot half september is het het beste seizoen om in Alaska te reizen. De dieren worden actiever, de dagen zijn warmer en langer en de natuur is groen en prachtig.

Crater Lake Oregon

Klimaatcijfers

het weer in Amerika

Back To Top