fbpx Ga naar hoofdinhoud

Een avontuurlijke reis

Op zoek naar een uitdaging?

Als u van een adrenalinekick houdt, zijn daar in West Amerika meer dan genoeg mogelijkheden voor. In de bergen, op wilde rivieren, aan een parachute of met een touw om uw benen naar beneden springen, het kan allemaal. Wij doen het u helaas meestal niet na, maar we geven u graag een aantal tips voor waar u zoal terecht kunt.

Rafting in Amerika

Raften

Wild water

Verschillende snelstromende rivieren in West Amerika maken deze uitermate geschikt voor rafting. De meeste tours zijn beschikbaar tussen eind mei en half september. Voor uw eigen veiligheid krijgt u een wetsuit, reddingsvest en helm aan.

Raften kunt u bijvoorbeeld doen in Canyonlands National Park in Utah, op de Rogue River in Oregon, op de Main Salmon River in Idaho en op de Snake River in Grand Teton National Park in Wyoming.

Amerika bungee jump Arizona Don Graham

Voor de stevige maag

Bungyjumpen

Tientallen meters naar beneden storten met enkel een touw om je benen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor de avonturiers met een stevige maag zijn er in West Amerika diverse prachtige plekken voor deze adrenalinestoot. Zoals boven de Snake River bij Twin Falls in  Idaho, de Sierra Nevada Mountains Bridge in California of de Navajo Bridge in Arizona. Ook spannend: op een gigantische schommel  zweven boven de kloof vanaf de Royal Gorge Bridge in Colorado op 320 meter hoogte. Brrr…

Goed gezekerd

Bergbeklimmen

Houdt u van klimmen? Dan is El Capitan in Yosemite National Park zeker een mooie uitdaging. Het is met ongeveer 900 meter de hoogste rotswand ter wereld. Het is wel een van de moeilijkste beklimmingen… Ook Capitol Reef en Arches National Park in Utah zijn beide vooral voor de ervaren klimmers geschikt.

Amerika bergbeklimmen Cade Prior
Skydive

Vanuit de lucht

Skydiven

Iets minder rustig dan in een luchtballon, maar een fantastische manier om West Amerika vanuit de lucht te zien: aan een parachute naar beneden zoeven. In Alaska kan het bijvoorbeeld in Denali National Park of in Zion National Park in Utah. Maar ook in Monterey in California, waar u vanuit de lucht de prachtige kustlijn kunt zien.

Back To Top