Skip to content

Moet ik eerst overnachten voordat ik de camper ophaal?

Ja, in Amerika is minimaal 1 (hotel)overnachting in de meeste gevallen verplicht voordat u de camper ophaalt. Alleen bij Cruise America is dit niet (meer) verplicht. Bij sommige verhuurders is een transfer vanaf uw hotel inbegrepen in de huur (mits u verblijft in een hotel dat op de lijst van geselecteerde hotels van de verhuurder staat). Soms betaalt u een kleine toeslag afhankelijk van de huurlocatie. In uw offerte vermelden wij of een transfer is inbegrepen.

Wij kunnen het hotel voor de eerste en/of laatste nacht(en) voor u reserveren, als u wilt.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een camper?

Voor alle campertypes in Amerika is een Nederlands B rijbewijs voldoende. Dus ook voor een grote motorhome. U heeft geen groot rijbewijs nodig. De meeste camperverhuurders stellen geen internationaal rijbewijs verplicht. Bedenk wel dat de autoriteiten er wel naar kunnen vragen, mocht u aangehouden worden of betrokken raken bij een aanrijding.De keuze om het wel of niet mee te nemen is aan u. Het internationaal rijbewijs model 1949 is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden: neem uw Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is 1 jaar geldig.

Voor het huren van een camper moet u minimaal 21 jaar oud zijn. Soms is er sprake van een toeslag voor bestuurders tussen 21 en 24 jaar.

Hoe lang van te voren adviseert u ons een camper te reserveren?

Dat hangt ervan af in welke periode u wilt gaan reizen. In het voor- en naseizoen (april tot juni en september-oktober) valt het wel mee hoe snel campers uitverkocht raken. Maar voor het hoogseizoen (juli en augustus met name) gaat het hard! Omdat reisagenten van over de hele wereld bij dezelfde verhuurders boeken en het aanbod van campers beperkt is, kan het door u gewenste campertype al 9 maanden tot een jaar van te voren volgeboekt zijn. Reserveer dus ruim op tijd!

Daarnaast geldt dat veel verhuurders met vroegboekkortingen werken als u in de periode tot eind december uw camper al boekt. Steeds meer mensen zijn daarvan op de hoogte, dus al direct na de zomervakantie beginnen de boekingen voor het jaar erop al. En dat is ook slim, want het bespaart vele honderden euro’s. Vanaf mei/juni kunt u al een camper boeken voor de periode t/m maart 2 jaar later.

Kunnen we onze camper op het vliegveld ophalen?

Nee, dat kan niet. De depots van de verhuurders liggen in de meeste gevallen wel redelijk in de buurt van het vliegveld. Maar een hotelovernachting voorafgaand aan de camperhuur is in de meeste gevallen verplicht (alleen bij Cruise America niet meer).

Hoe laat kan ik de camper ophalen en terugbrengen?

In de meeste gevallen haalt u een camper vanaf de late ochtend of de vroege middag op. Bij veel verhuurders kunt u voor een extra toeslag de camper vroeger ophalen. Als u de camper bijvoorbeeld een dag te laat ophaalt of te vroeg terugbrengt, wordt de verloren dag huur niet vergoed.

Het inleveren van de camper dient ’s ochtends te gebeuren. Dat is ook de reden dat de camperhuur in nachten berekend wordt, niet in dagen. Op de laatste dag kunt u de camper immers nauwelijks meer gebruiken.

Ophalen of terugbrengen voor of na de openingstijden kan niet.

Belangrijk: zorg dat u altijd de ophaalvestiging belt de dag vóór het ophalen i.v.m. de ophaaltijd en de transfer. Dat voorkomt dat u onnodig lang moet wachten bij het ophalen van uw camper.

Kan ik de camper ook in een andere plaats terugbrengen dan waar ik deze gehaald heb?

Ja, dat kan bijna altijd wel. In de meeste gevallen betaalt u dan echter wel een eenrichtingstoeslag van enkele honderden dollars, door de verhuurders een ‘one way fee’ genoemd.

Kan ik een camperreis in Amerika combineren met Canada?

Ja, dat kan. U kunt starten in Amerika of in Canada, afhankelijk van de verhuurder waar u de camper huurt. Bij alle verhuurders brengt u de camper in hetzelfde land terug als waar u deze heeft opgehaald. Soms betaalt u een toeslag als u naar Canada wilt gaan, soms is dat inbegrepen. We informeren u graag wat van toepassing is bij de camper van uw voorkeur. We kunnen zowel de camper in Amerika als in Canada voor u boeken, het maakt niet uit waar u start.

Krijg ik uitleg bij het ophalen van de camper?

Ja, in de meeste gevallen inspecteert een medewerker van de verhuurder bij het ophalen van de camper eerst samen met u het voertuig. Vaak zal hij u dan ook uitleggen uit hoe alles werkt. Het is inmiddels ook gebruikelijk dat u na uw boeking een link naar een instructievideo ontvangt, met het verzoek deze te bekijken. De uitleg bij het ophalen is dan beperkter. Na uw boeking ontvangt u van ons bovendien een checklist waar op te letten bij het ophalen. In uw camper ligt of een handleiding voor als u het later nog eens na wilt lezen of u ontvangt een tablet waarop u video’s kunt bekijken. Dat verschilt per verhuurder.

Is bed- en linnengoed inbegrepen bij de camper?

Nee, bij alle verhuurders is dat niet standaard inbegrepen. U betaalt een extra bedrag per persoon voor een persoonlijke inventaris, waarin het bed- en linnengoed is opgenomen (tenzij u alles zelf wilt meenemen, maar dat komt weinig voor). Bij uw offerte geven we duidelijk aan wat er precies wel en niet is inbegrepen. Wij nemen de persoonlijke inventaris (en ook de camperinventaris) standaard mee in onze offerte, tenzij u zelf aangeeft dat dit niet nodig is.

Onder bed- en linnengoed wordt overigens meestal het volgende verstaan: hoeslaken, kussen, kussensloop, dekbed, dekbedovertrek en 1 grote en kleine handdoek per persoon.

Waarvoor heb ik een generator nodig?

Veel campers beschikken over een generator. Dit kan handig zijn als u kampeert op een plek zonder elektriciteit. De generator vervangt in feite de elektriciteitspaal. Als u de generator aanzet, kunt u gebruikmaken van de airconditioning, stopcontacten en magnetron. USB laders kunt u overigens gebruiken op de accu van de camper. Bij de meeste verhuurders kunt u ofwel achteraf betalen per gebruikt uur ofwel vooraf voor onbeperkt gebruik.

Maar let op: een generator maakt erg veel lawaai. Daarom is het gebruik ervan op veel plekken maar beperkt toegestaan.

Mag ik met de camper overal rijden?

Bij alle verhuurders mag u naar Canada rijden met de camper. De volgende wegen of gebieden zijn in de meeste gevallen verboden:

 • Gravelwegen, strand en andere niet geasfalteerde wegen
 • Steden in Oost Canada: niet toegestaan om Montréal, Ottawa en Québec City in te rijden vanwege het hoge inbraak- en diefstalrisico
 • Alaska, Yukon en Noord Canada: op eigen risico, schade is altijd voor eigen rekening
 • Mexico: meestal verboden, soms alleen met een extra verzekering
 • Death Valley (California): verboden in juli en augustus (véél te heet), op eigen risico in mei, juni en september (of ook verboden)
 • Burning Man festival (Nevada)
 • Manhattan en New York City

Check goed de voorwaarden van de verhuurder als u een van deze wegen of gebieden in uw route heeft staan!

Mag ik de camper meenemen op een ferry?

Ja, dat is toegestaan. Zorg wel dat u voldoet aan de voorwaarden van de ferrymaatschappij, zoals het opgeven van de juiste lengte en hoogte van het voertuig bij uw ferryboeking en het afsluiten van de gastank voordat u de ferry oprijdt.

Moet ik de camper schoonmaken en voltanken voor het inleveren?

U hoeft de camper geen grote schoonmaakbeurt te geven, maar hij moet wel redelijk schoon zijn. Dus geen modder op de vloer, een schoon aanrecht, schone tafels en een lege afvalwatertank en toilet. Ook dient u de camper in te leveren met een volle brandstoftank of zover gevuld als deze was bij het ophalen van de camper (minimaal 1/4 tank). De gasfles hoeft u meestal niet bij te vullen. Vergeet dit niet, want dan krijgt u te maken met (hoge) extra kosten. Lees hier goed de voorwaarden van de verhuurder op na, want het kan verschillen per verhuurder.

Kan ik de camperhuur verlengen als ik ter plekke besluit langer te willen bijven?

Of u de camper langer kunt huren, hangt af van de beschikbaarheid van uw camper. U dient in ieder geval altijd contact op te nemen met de verhuurder om te vragen of uw camper nog vrij is. De verhuurder zal dan waarschijnlijk het dan geldende tarief rekenen.

Mocht u de camper overigens eerder willen inleveren, dan kan dat altijd. U krijgt in dat geval echter geen restitutie van de verhuurder voor niet genoten huurdagen.

Krijg ik korting als ik langer huur?

Dat verschilt nogal per verhuurder. Sommige verhuurders werken met een lange huurkorting, maar veel ook niet. Als u echt lang huurt, gaan wij natuurlijk wel kijken of we de prijs voor u kunnen verlagen.

Is de huurprijs inclusief ongelimiteerde kilometers?

Nee, in Amerika zijn bij vrijwel alle verhuurders geen kilometers inbegrepen. Hiervoor kunt u mijlenpakketten bij uw huur boeken of ongelimiteerde mijlem. Voor alle mijlen die u meer rijdt, betaalt u een bedrag per mijl bij het inleveren van uw camper.

Let op: vooraf teveel betaalde mijlen worden niet vergoed.

Op welke hulp kan ik rekenen bij pech onderweg?

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsleveranciers met goed onderhouden voertuigen. En hoewel het heel weinig voorkomt, kunt u natuurlijk altijd met motor- of mechanische pech te maken krijgen. Wij hebben het zelf ook wel eens meegemaakt. In dat geval kunt u rekenen op de 24-uurs pechhulp die elke verhuurder biedt. U kunt bellen met een gratis telefoonnummer van de verhuurder  en kunt rekenen op snelle en professionele hulp. Realiseer u wel dat de hulp in afgelegen gebieden wat langer op zich kan laten wachten dan in de drukbevolkte streken. Ook kan het langer duren wanneer u bijvoorbeeld hulp in het weekend nodig heeft en de dichtstbijzijnde garages gesloten zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken bij de huurvoorwaarden.

Kan ik een campingbedje plaatsen in de camper?

Dat hangt ervan af welk type camper u huurt. De vloerruimte in een camper is beperkt, het kan alleen in de grotere voertuigtypes en dan nog niet in alle gevallen. U kunt overigens meestal geen campingbedje huren. U kunt het vanuit Nederland meenemen of ter plekke een bedje kopen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om uw kind veilig te laten slapen. Wij weten wat wel en niet tot de mogelijkheden behoort en denken graag met u mee als u met jonge kinderen reist.

Moeten we de campings vooraf reserveren?

Dat ligt eraan wanneer u gaat reizen. Als u niet vooraf wilt reserveren in het hoogseizoen, is het verstandig vroeg aan te komen op een camping of de dag van te voren telefonisch of via de website van de camping te reserveren.

Als u liever elke dag de vrijheid heeft om de dag relaxed door te brengen en pas later naar een camping te gaan, dan is het verstandig om – zeker in de hoogseizoenmaanden juli en augustus of rond nationale feestdagen – zoveel mogelijk campings vooraf te boeken. Campings op populaire plekken in de nationale parken zijn vrijwel altijd maanden van tevoren al volgeboekt.

Kijk hier voor meer informatie

Kan ik bij Campers Amerika ook een auto huren?

Ja, wij kunnen dit tegen aantrekkelijke tarieven voor u regelen. Voorwaarde is wel dat u de autohuur combineert met camperhuur of dat u minimaal 20 dagen een auto huurt (zonder camperhuur). Kijk hier voor meer informatie.

Wat is het voordeel van reizen per camper?

Een camper is wat ons betreft de perfecte manier om vakantie te vieren. Je hebt alles bij de hand en volop vrijheid. Onderweg geniet je van een picknick met een lekker drankje uit je eigen koelkast. Aan het eind van de dag zet je je camper neer op de mooiste plekken in de natuur. Je hoeft niet elke dag naar een hotel of restaurant te zoeken, maar kookt gezellig in je eigen keuken. Bovendien heb je het voordeel dat je heerlijk een kampvuur kunt maken ’s avonds! En als je er voor open staat, is dit een leuke manier om op de camping nieuwe mensen uit diverse streken te leren kennen.

Is het handig om met een camper te reizen met kleine kinderen?

Juist voor mensen met kleine kinderen is een camperreis ideaal. Je camper is letterlijk je huis op wielen. Het voordeel is dat je maar 1 keer hoeft uit te pakken, je kunt pauzeren wanneer het uitkomt, je kunt zelf koken en flesjes en voeding opwarmen wanneer het jou uitkomt, je hebt altijd een wc in de buurt en de kinderen kunnen slapen wanneer het bedtijd is. De meeste kinderen vinden het superknus en gezellig in hun ‘hut’!

Is het lastig om met een grote camper te rijden?

Ja, het is wennen om te rijden in een grote camper. Zeker met het draaien en parkeren. Maar je zult merken dat je daar snel behendig in wordt. Zeker als je de spiegels goed gebruikt en je reisgenoot op die momenten even uitstapt en je aanwijzingen geeft. In tegenstelling tot veel wegen in Europa, zijn de wegen in Canada en Amerika breed. Ze lijken wel gemaakt om op te rijden met een camper. We boeken ook graag de afkoop eigen risico verzekering van a.s.r. voor je. Dan hoef je je niet druk te maken als je toch per ongeluk iets raakt

Hoe kan ik een grote stad bezichtigen met een camper?

Mocht je ook graag een grote stad willen bezoeken tijdens je reis: een camper parkeren in de binnenstad is niet handig door de grootte en soms zelfs niet mogelijk. Gelukkig kan je vaak dichtbij een stad een camping of parkeerterrein (van bijvoorbeeld een supermarkt) vinden. Van daar uit kun je de stad in gaan met het openbaar vervoer, een taxi of Uber. Veel klanten boeken ook voor de eerste paar nachten een hotel in de stad die ze graag willen bezichtigen en halen daarna pas hun camper op.

Is een camperreis voordeliger dan het huren van een auto met hotelovernachtingen?

Dat is afhankelijk van wanneer je boekt (hoe eerder je boekt, des te gunstiger de prijzen) – dat geldt voor campers, auto’s en hotels. Ook is het afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap: met 5 personen heb je meestal 2 hotelkamers nodig en dan lopen de prijzen flink op voor een paar weken vakantie. Campers lijken misschien duur (zeker sinds corona), maar ook auto’s en hotels zijn duurder geworden. Daar komt nog bovenop dat als je zelf kookt onderweg, je vele honderden euro’s / dollars kan besparen op restaurants. En vergeet niet dat hotels niet overal even talrijk aanwezig zijn.

Rechtstreeks boeken of via Campers Amerika?

We krijgen geregeld de vraag  – waar doen we goed aan: zelf een camperreis boeken of via jullie? Wat is jullie toegevoegde waarde? Het zal geen verrassing zijn dat wij veel voordelen zien in het boeken via een gespecialiseerd camperreisbureau zoals dat van ons; zelfs zoveel dat we er ons werk van hebben gemaakt en dit met passie doen! We begrijpen heel goed dat het plannen van een verre reis met veel onzekerheden en vragen gepaard kan gaan. Je maakt zo’n reis over het algemeen niet elk jaar en het is ook best kostbaar. Veel van deze onzekerheden kunnen wij voor u wegnemen door goed naar u te luisteren en u vanuit onze uitgebreide kennis en ervaring echt advies op maat te geven. We hebben zelf veel gereisd in Amerika en Canada, en al die kennis delen we graag met onze klanten. Wij kennen de weg.

VOORDELEN VAN BOEKEN VIA CAMPERS AMERIKA:

 1. Een vrijblijvend, oriënterend gesprek levert vaak veel nieuwe inzichten en kennis op. U profiteert vanaf het eerste moment al van de kennis en ervaring van onze reisadviseurs die beschikken over ruime reis- en camperervaring en camper/voertuigkennis.
 2. Een echt persoonlijk reisvoorstel dat aansluit bij uw wensen. Het bespaart u veel tijd bij het zoeken van de meest gunstige camper, vliegtickets, routes, kampeertips e.d.
 3. Wij bieden campers aan voor ieder budget, van compact tot groot en luxe maar alleen van betrouwbare verhuurders.
 4. Onze prijsopgave is eerlijk, overzichtelijk en compleet. Zonder addertjes onder het gras.
 5. In de meeste gevallen bent u aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer u rechtstreeks bij de verhuurder boekt. Dit komt door de kortingen die wij kunnen bedingen bij onze leveranciers als grootafnemer. We hebben geen duur kantoor en geen groot call center, waardoor we onze tarieven laag kunnen houden.
 6. Uw camperhuur, vluchten, hotelovernachtingen, excursies en verzekeringen goed geregeld. 
 7. Na boeking heeft u toegang tot uw beveiligde persoonlijke, online dossier. Hierin vindt u onder andere alle belangrijke documenten; uw boekingsbevestiging, factuur, campervoucher, reisbescheiden, verzekeringsdocumenten, checklists voor het ophalen en inleveren van uw camper, een inventarislijst voor de camper. Zo heeft u alles makkelijk bij de hand als u op reis bent.
 8. Bovendien vindt u in het online dossier ook een persoonlijk routevoorstel en heel veel reistips. Deze zeer gedetailleerde en uitgebreide routesuggesties maken wij op basis van onze eigen ervaringen en die van andere klanten, van wie wij na terugkomst ook weer leuke tips ontvangen. Dat wordt zeer gewaardeerd door onze klanten en scheelt u veel tijd om het zelf uit te zoeken.
 9. Alles in 1 hand, dus overzichtelijk en makkelijk communiceren met 1 aanspreekpunt voor alles (én in het Nederlands)
 10. Je boekt bij ons met zekerheid. Uiteraard zijn we aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR bescherming) en bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Bovendien kunt u via ons tegen gunstige voorwaarden een verzekering afsluiten.
 11. En last but not least: mocht u tevreden zijn geweest met uw reis en onze dienstverlening, dan is het goed te weten dat wij u ook kunnen helpen met een volgende camperreis in bijvoorbeeld Canada, AustraliëNieuw Zeeland of Europa.

Nog meer overtuiging nodig van mensen die niet partijdig zijn? Lees onze klantenreviews op onze website.

Back To Top