fbpx
skip to Main Content

Moet ik eerst overnachten voordat ik de camper ophaal?

Ja, in Amerika is minimaal 1 (hotel)overnachting in de meeste gevallen verplicht voordat u de camper ophaalt. Bij sommige verhuurders is een transfer vanaf uw hotel inbegrepen in de huur (mits u verblijft in een hotel dat op de lijst van geselecteerde hotels van de verhuurder staat). Soms betaalt u een kleine toeslag afhankelijk van de huurlocatie. In uw offerte vermelden wij of een transfer is inbegrepen.

Wij kunnen het hotel voor de eerste en/of laatste nacht(en) voor u reserveren, als u wilt.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een camper?

Voor alle campertypes in Amerika is een Nederlands B rijbewijs voldoende. Dus ook voor een grote motorhome. U heeft geen groot rijbewijs nodig. De meeste camperverhuurders stellen geen internationaal rijbewijs verplicht. Bedenk wel dat de autoriteiten er wel naar kunnen vragen, mocht u aangehouden worden of betrokken raken bij een aanrijding.De keuze om het wel of niet mee te nemen is aan u. Het internationaal rijbewijs model 1949 is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden: neem uw Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is 1 jaar geldig.

Voor het huren van een camper moet u minimaal 21 jaar oud zijn. Soms is er sprake van een toeslag voor bestuurders tussen 21 en 24 jaar.

Hoe lang van te voren adviseert u ons een camper te reserveren?

Dat hangt ervan af in welke periode u wilt gaan reizen. In het voor- en naseizoen (april tot juni en september-oktober) valt het wel mee hoe snel campers uitverkocht raken. Maar voor het hoogseizoen (juli en augustus met name) gaat het hard! Omdat reisagenten van over de hele wereld bij dezelfde verhuurders boeken en het aanbod van campers beperkt is, kan het door u gewenste campertype al 9 maanden tot een jaar van te voren volgeboekt zijn. Reserveer dus ruim op tijd!

Daarnaast geldt dat veel verhuurders met vroegboekkortingen werken als u in de periode tot eind december uw camper al boekt. Steeds meer mensen zijn daarvan op de hoogte, dus al direct na de zomervakantie beginnen de boekingen voor het jaar erop al. En dat is ook slim, want het bespaart vele honderden euro’s. Vanaf mei/juni kunt u al een camper boeken voor de periode t/m maart 2 jaar later.

Kunnen we onze camper op het vliegveld ophalen?

Nee, dat kan niet. De depots van de verhuurders liggen in de meeste gevallen wel in de buurt van het vliegveld. Maar een hotelovernachting voorafgaand aan de camperhuur is verplicht. Daarom wordt u opgehaald bij uw hotel op de ophaaldag.

Hoe laat kan ik de camper ophalen en terugbrengen?

In de meeste gevallen haalt u een camper vanaf de late ochtend of de vroege middag op. Bij veel verhuurders kunt u voor een extra toeslag de camper vroeger ophalen. Als u de camper bijvoorbeeld een dag te laat ophaalt of te vroeg terugbrengt, wordt de verloren dag huur niet vergoed.

Het inleveren van de camper dient ’s ochtends te gebeuren. Dat is ook de reden dat de camperhuur in nachten berekend wordt, niet in dagen. Op de laatste dag kunt u de camper immers nauwelijks meer gebruiken.

Ophalen of terugbrengen voor of na de openingstijden kan niet.

Belangrijk: zorg dat u altijd de ophaalvestiging belt de dag vóór het ophalen i.v.m. de ophaaltijd en de transfer. Dat voorkomt dat u onnodig lang moet wachten bij het ophalen van uw camper.

Kan ik de camper ook in een andere plaats terugbrengen dan waar ik deze gehaald heb?

Ja, dat kan bijna altijd wel. In de meeste gevallen betaalt u dan echter wel een eenrichtingstoeslag van enkele honderden tot soms wel 900 dollar, door de verhuurders een ‘one way fee’ genoemd.

Kan ik een camperreis in Amerika combineren met Canada?

Ja, dat kan bijna altijd wel. U kunt starten in Amerika of in Canada, afhankelijk van de verhuurder waar u de camper huurt. Bij de meeste verhuurders brengt u de camper in hetzelfde land terug als waar u deze heeft opgehaald. Soms betaalt u een toeslag als u naar Canada wilt gaan, soms is dat inbegrepen. We informeren u graag wat van toepassing is bij de camper van uw voorkeur. We kunnen zowel de camper in Amerika als in Canada voor u boeken, het maakt niet uit waar u start.

Krijg ik uitleg bij het ophalen van de camper?

Jazeker. Een medewerker van de verhuurder inspecteert eerst samen met u het voertuig en legt u dan uit hoe alles werkt. Na uw boeking ontvangt u van ons bovendien een checklist waar op te letten bij het ophalen. In uw camper ligt of een handleiding voor als u het later nog eens na wilt lezen of u ontvangt een tablet waarop u video’s kunt bekijken. Dat verschilt per verhuurder.

Is bed- en linnengoed inbegrepen bij de camper?

Nee, bij vrijwel alle verhuurders is dat niet standaard inbegrepen. U betaalt een extra bedrag per persoon voor een persoonlijke inventaris, waarin het bed- en linnengoed is opgenomen (tenzij u alles zelf wilt meenemen, maar dat komt weinig voor). Bij uw offerte geven we duidelijk aan wat er precies wel en niet is inbegrepen. Wij nemen de persoonlijke inventaris (en ook de camperinventaris) standaard mee in onze offerte, tenzij u zelf aangeeft dat dit niet nodig is.

Onder bed- en linnengoed wordt overigens meestal het volgende verstaan: hoeslaken, kussen, kussensloop, dekbed, dekbedovertrek en 1 grote en kleine handdoek per persoon.

Waarvoor heb ik een generator nodig?

Veel campers beschikken over een generator. Dit kan handig zijn als u kampeert op een plek zonder elektriciteit. De generator vervangt in feite de elektriciteitspaal. Als u de generator aanzet, kunt u gebruikmaken van de airconditioning, stopcontacten en magnetron. USB laders kunt u overigens gebruiken op de accu van de camper. Bij de meeste verhuurders kunt u ofwel achteraf betalen per gebruikt uur ofwel vooraf voor onbeperkt gebruik.

Maar let op: een generator maakt erg veel lawaai. Daarom is het gebruik ervan op veel plekken maar beperkt toegestaan.

Mag ik met de camper overal rijden?

Bij alle verhuurders mag u naar Canada rijden met de camper. De volgende wegen of gebieden zijn in de meeste gevallen verboden:

  • Gravelwegen, strand en andere niet geasfalteerde wegen
  • Steden in Oost Canada: niet toegestaan om Montréal, Ottawa en Québec City in te rijden vanwege het hoge inbraak- en diefstalrisico
  • Alaska, Yukon en Noord Canada: op eigen risico, schade is altijd voor eigen rekening
  • Mexico: meestal verboden, soms alleen met een extra verzekering
  • Death Valley (California): verboden in juli en augustus (véél te heet), op eigen risico in mei, juni en september (of ook verboden)
  • Burning Man festival (Nevada)
  • Manhattan en New York City

Check goed de voorwaarden van de verhuurder als u een van deze wegen of gebieden in uw route heeft staan!

Mag ik de camper meenemen op een ferry?

Ja, dat is toegestaan. Zorg wel dat u voldoet aan de voorwaarden van de ferrymaatschappij, zoals het opgeven van de juiste lengte en hoogte van het voertuig bij uw ferryboeking en het afsluiten van de gastank voordat u de ferry oprijdt.

Moet ik de camper schoonmaken en voltanken voor het inleveren?

U hoeft de camper geen grote schoonmaakbeurt te geven, maar hij moet wel redelijk schoon zijn. Dus geen modder op de vloer, een schoon aanrecht, schone tafels en een lege afvalwatertank en toilet. Ook dient u de camper in te leveren met een volle brandstoftank of zover gevuld als deze was bij het ophalen van de camper (minimaal 1/4 tank). De gasfles hoeft u meestal niet bij te vullen. Vergeet dit niet, want dan krijgt u te maken met (hoge) extra kosten. Lees hier goed de voorwaarden van de verhuurder op na, want het kan verschillen per verhuurder.

Kan ik de camperhuur verlengen als ik ter plekke besluit langer te willen bijven?

Of u de camper langer kunt huren, hangt af van de beschikbaarheid van uw camper. U dient in ieder geval altijd contact op te nemen met de verhuurder om te vragen of uw camper nog vrij is. De verhuurder zal dan waarschijnlijk het dan geldende tarief rekenen.

Mocht u de camper overigens eerder willen inleveren, dan kan dat altijd. U krijgt in dat geval echter geen restitutie van de verhuurder voor niet genoten huurdagen.

Krijg ik korting als ik langer huur?

Dat verschilt nogal per verhuurder. Sommige verhuurders werken met een lange huurkorting, maar veel ook niet. Als u echt lang huurt, gaan wij natuurlijk wel kijken of we de prijs voor u kunnen verlagen.

Is de huurprijs inclusief ongelimiteerde kilometers?

Nee, in Amerika zijn bij vrijwel alle verhuurders geen kilometers inbegrepen. Hiervoor kunt u mijlenpakketten bij uw huur boeken of ongelimiteerde mijlem. Voor alle mijlen die u meer rijdt, betaalt u een bedrag per mijl bij het inleveren van uw camper.

Let op: vooraf teveel betaalde mijlen worden niet vergoed.

Op welke hulp kan ik rekenen bij pech onderweg?

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsleveranciers met goed onderhouden voertuigen. En hoewel het heel weinig voorkomt, kunt u natuurlijk altijd met motor- of mechanische pech te maken krijgen. Wij hebben het zelf ook wel eens meegemaakt. In dat geval kunt u rekenen op de 24-uurs pechhulp die elke verhuurder biedt. U kunt bellen met een gratis telefoonnummer van de verhuurder  en kunt rekenen op snelle en professionele hulp. Realiseer u wel dat de hulp in afgelegen gebieden wat langer op zich kan laten wachten dan in de drukbevolkte streken. Ook kan het langer duren wanneer u bijvoorbeeld hulp in het weekend nodig heeft en de dichtstbijzijnde garages gesloten zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken bij de huurvoorwaarden.

Kan ik een campingbedje plaatsen in de camper?

Dat hangt ervan af welk type camper u huurt. De vloerruimte in een camper is beperkt, het kan alleen in de grotere voertuigtypes en dan nog niet in alle gevallen. U kunt overigens meestal geen campingbedje huren. U kunt het vanuit Nederland meenemen of ter plekke een bedje kopen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om uw kind veilig te laten slapen. Wij weten wat wel en niet tot de mogelijkheden behoort en denken graag met u mee als u met jonge kinderen reist.

Moeten we de campings vooraf reserveren?

Dat ligt eraan wanneer u gaat reizen. Als u niet vooraf wilt reserveren in het hoogseizoen, is het verstandig vroeg aan te komen op een camping of de dag van te voren telefonisch of via de website van de camping te reserveren.

Als u liever elke dag de vrijheid heeft om de dag relaxed door te brengen en pas later naar een camping te gaan, dan is het verstandig om – zeker in de hoogseizoenmaanden juli en augustus of rond nationale feestdagen – zoveel mogelijk campings vooraf te boeken. Campings op populaire plekken in de nationale parken zijn vrijwel altijd maanden van tevoren al volgeboekt.

Kijk hier voor meer informatie

Kan ik bij Campers Amerika ook een auto huren?

Ja, wij kunnen dit tegen aantrekkelijke tarieven voor u regelen. Voorwaarde is wel dat u de autohuur combineert met camperhuur of dat u minimaal 20 dagen een auto huurt (zonder camperhuur). Kijk hier voor meer informatie.

Back To Top