fbpx Ga naar hoofdinhoud

Voor de liefhebber

Ongerepte natuur in Oost Amerika

Misschien denkt u bij Oost Amerika vooral aan de steden New York en Washington D.C. en de stranden in Florida. Maar als u van. natuur houdt, kunt u zeker ook in Oost Amerika goed terecht! Of misschien bent u al in West Amerika geweest en smaakt het naar meer.

We geven u graag een aantal suggesties voor de mooiste nationale parken en de beste wandelingen in Oost Amerika. Dus trek de wandelschoenen maar vast aan!

Zwarte beer

Een paar tips vooraf

De natuur in

Als u van de natuur houdt, dan zult u enorm genieten van de parken van Oost Amerika. Wij wijzen u graag op een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Voor de meeste nationale parken betaalt u entree. Deze varieert van $ 10 tot $ 25 per voertuig met inzittenden. Als u meerdere parken bezoekt, kunt u ook een nationale parkenpas kopen: de America the Beautiful pass. Deze kost $ 80. U koopt de pas bij het eerste park dat u bezoekt. U kunt de pas ook vooraf online bestellen.
  • Behandel de dieren die u tegenkomt met respect. Benader ze voorzichtig en voer ze niet.
  • Beren vermijden mensen in principe. Maar ze worden wel aangetrokken door voedsel dat bijvoorbeeld nog op de campingtafel ligt of in een prullenbak. Ruim dus voedselresten altijd goed op!
  • Ga niet alleen wandelen, maar bij voorkeur met 4 personen of meer. Maak voldoende geluid tijdens het wandelen, zodat beren de tijd hebben om weg te komen.

Bekijk meer ‘bear wise’ tips

Niagara Falls

Niagara Falls

zoveel water

Wie kent de Niagara Falls niet? Als u naar Oost Amerika gaat, zijn deze watervallen natuurlijk een must see! Vanaf Buffalo in de staat New York bent u er zo. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het grootste deel van de Horseshoe Falls ligt in Canada. Vanuit Amerika kunt u ze bereiken vanaf Goat Island. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de watervallen passeert, maken ze zeer indrukwekkend. Bekijk de watervallen vanaf het observatieplatform of beleef ze van dichtbij met een bootexcursie.

Vanaf de Canadese kant is het zicht op de watervallen echt anders. U kunt ervoor kiezen om de grens over te steken. Houd wel rekening met het nodige papierwerk en een lange wachttijd…

Thousand Islands

Thousand Islands

mooi voor een boottocht

Thousand Islands is de benaming van een archipel langs de Amerikaans-Canadese kust in de Saint Lawrence rivier. De meer dan 1500 eilanden strekken zich uit over een lengte van 80 kilometer stroomafwaarts, gemeten vanaf Kingston. Ze variëren van bewoonde eilanden tot kleine rotseilandjes. Sommige eilandjes horen bij Canada en andere bij de Verenigde Staten. Een boot- of kanotocht is zeker de moeite waard. De vele meren zitten vol met beren, otters, adelaars en andere dieren.

Wist u dat de ‘Thousand Islands’-saladedressing hiervandaan komt?

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

beren spotten

De Great Smoky Mountains is een gebergte in het zuiden van de Appalachen, op de grens tussen North Carolina en Tennessee. Dit is het meest bezochte National Park van heel Amerika. Het hele jaar door vindt u hier een wilde bloemenzee. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. In de meer open gebieden zoals Cataloochee en Cades Cove kunt u beren zien. Of rijd de Roaring Fork Motor Nature Trail van circa 10 km: hier zitten ook vaak beren langs de kant van de weg. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De bekendste wandeling is de Appalachian Trail. De totale wandelroute is 3.488 kilometer lang en doorkruist maar liefst 14 Amerikaanse staten. Iets te veel om in zijn geheel te lopen, maar in het park kun je prima een deel ervan doen. In het park loopt ongeveer 110 km van de hele trail. Maar er zijn veel meer mooie wandelroutes, zoals de Laurel Falls Trail.

Fort Lauderdale Florida

Stranden

Veel kust in Oost Amerika

De oostelijke staten hebben een lange gezamenlijke kustlijn. U kunt uw reis dus prima combineren met een strandvakantie op verschillende plekken. Een aantal voorbeelden:

  • Ocean City, New Jersey
  • Hamptons, Long Islands, New York
  • Wrightsville Beach in Wilmington, Nort Carolina
  • Myrtle Beach, South Carolina
  • Fort Lauderdale, West Palm Beach en Clearwater Beach, Florida
Shenandoah National Park Virginia

Virginia

Shenandoah

De Shenandoah Valley in het westen van de staat Virginia wordt gevormd door het Appalachengebergte aan de ene kant en de Blue Ridge Mountains aan de andere kant. In het Shenandoah National Park is de natuur op haar mooist. De Skyline Drive is een prachtige roadtrip van 168 km, vooral in de herfst. Langs de route vindt u vele uitzichtpunten over de bergen en de vallei. U kunt ook wandelen naar een van de vele watervallen.

Florida Everglades

Florida

Everglades

De natuur in de Everglades bestaat uit moerassen, oerbossen, rivieren en natte prairies. Hier leven onder andere alligators, dolfijnen, manatees (zeekoeien) en vogels. Het droge winterseizoen is het beste seizoen om dieren te spotten. Het waterpeil is dan laag, waardoor dieren samenkomen op de plekken waar wel water is. Dit seizoen is ook het drukste qua bezoekers. Het is er dan gemiddeld 19 tot 24 graden. De Everglades veranderen voortdurend door water, stenen, brand en overstromingen.

Een aanrader in de Everglades is fietsen in Shark Valley, één van de bekendste delen van het park. Hier vind je de ‘rivier van gras’ waar de Everglades om bekend staan. Door Shark Valley loopt een rondweg van 24 km, die je kunt fietsen of wandelen. Langs de kant van de weg liggen veel alligators, die je al fietsend kunt bekijken. Ook zien er veel vogels te zien.

Catskills New York

New York

Kloven, meren en bergen

In de staat New York zijn meerdere natuurgebieden echt de moeite waard. Net ten noorden van de stad New York vindt u al de Catskills, waar u heerlijk kunt wandelen en vissen. In het ruige Adironrack gebergte ligt o.a. het meer Lake Placid, bekend van de Olympische winterspelen in 1932 en 1980. De Adironracks zijn vooral geliefd tijdens de Indian Summer in september/oktober, als de blaadjes mooi oranje en goud kleuren. Wist u dat de stad Montréal in Canada op slechts een uur rijden van dit gebergte ligt? Terwijl de stad New York op vijf uur rijden ligt…

Tenslotte noemen we de Finger Lakes: 11 uitgestrekte en zeer pittoreske meren, waar ook fantastische wijnen vandaan komen. Volg de mooie Keuka Wine Trail voor wijnproeven.

Adironracks New York

Er is nog zoveel meer...

Uw eigen route

Na uw boeking ontvangt u van ons een persoonlijke routesuggestie met nog veel meer tips. De route is gebaseerd op onze eigen ervaringen en biedt u vele keuzes voor uw eigen ervaringen.

Back To Top