fbpx Ga naar hoofdinhoud

beste reistijd?

pas op voor hurricanes

Is er zoiets als een beste reistijd voor Oost Amerika? Aan ongeveer de hele oostkust en in het zuidoosten komen in elk geval orkanen (hurricanes) voor. Het orkaanseizoen duurt van juni t/m november. Daar valt dus voor veel mensen de zomervakantie in, maar orkanen laten zich goed voorspellen. Je kunt dus bijna altijd op tijd maatregelen nemen en je route aanpassen. Wij hebben het zelf ook meegemaakt op een van onze reizen…

Vermont herfst

Klimaat noordoosten

Zoals in Nederland

In de noordoostelijke staten zoals New York, Vermont, Maine en Pennsylvania lijkt het klimaat op dat van ons. Winters zijn koud en er kan zich sneeuwstormen voordoen. In Washington D.C. zijn de verschillen tussen de seizoenen extremer dan in bijvoorbeeld New York City. Zomers zijn over het algemeen aangenaam warm, maar je kunt ook koelere dagen treffen. Deze staten zijn ook in de herfst erg populair vanwege de Indian Summer met prachtige geel-oranje-rode kleuren in de bossen.

De beste reistijd hangt dan ook af van je reisdoel. Ga je voor een citytrip, dan zijn vooral de lente en herfst aantrekkelijk. Is het noordoosten onderdeel van een langere reis, dan kies je waarschijnlijk voor de zomermaanden.

Miami beach Wynand van Poortvliet

Klimaat zuidoosten

hele jaar prima

Het zuidoosten, maar vooral Florida, is het hele jaar goed te bezoeken. Het weer is er eigenlijk altijd aangenaam, met ook in de winter nog temperaturen tussen 18 en 24 graden. Florida wordt met meer dan 300 dagen zon per jaar niet voor niks de Sunshine State genoemd.

In de zomer (tussen juni en september) is de warmte in Florida wel klam en vochtig. Er komen tropische buien voor waarbij in vier maanden tijd 60% van de neerslag van een heel jaar valt. In de winter kun je soms een vest nodig hebben.

New York in de winter

Klimaatcijfers

Het weer in Amerika

Back To Top