Skip to content

Spectaculair

Gevarieerde landschappen

Dat de natuur in Amerika werkelijk adembenemend is, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. U oriënteert zich niet voor niks op een reis naar Amerika. Maar welke keuzes maakt u? De nationale parken, bergen, gletsjers, prairies, meren, alles is even mooi….Zeker als u voor het eerst naar Amerika gaat, helpen we u graag keuzes te maken en uw route zo te plannen dat u een goede eerste indruk van de spectaculaire natuur krijgt.

Grand Canyon Arizona

Zo prachtig...

West Amerika

In West Amerika komt u ogen te kort om al het overweldigende natuurschoon in volle glorie te zien. De prachtige rode rotsformaties, woestijnlandschappen, bergen en oude vulkanen, schitterende gletsjers en ook de beren, bizons en andere dieren. Geniet van de ongerepte en ruige schoonheid van de schitterende natuur.

Ter inspiratie kunt u meer lezen over West Amerika en haar prachtige natuur.

Great Smoky Mountains Kirk Thornton

Grote diversiteit

Oost Amerika

Hoewel veel mensen hun beeld van Amerika baseren op de prachtige ongerepte natuur van West Amerika, doet Oost Amerika daar zeker niet voor onder. Wie kent de indrukwekkende Niagara Falls niet op de grens van Amerika en Canada? En de Everglades in Florida? Ook parken als de Great Smoky Mountains, Shenandoah en het Adironrack gebergte zijn zo ontzettend mooi. In Oost Amerika kunt u heerlijk kajakken, fietstochten maken en wandelen. En de kans om beren en elanden te zien is groot!

Ter inspiratie kunt u meer lezen over Oost Amerika en haar prachtige natuur.

Theodore Roosevelt National Park North Dakota Jeff de Witt

Prairies en verrassend veel groen

Midden Amerika

In Midden Amerika komen veel minder toeristen dan in West en Oost Amerika. Misschien zou u hier pas in latere instantie aan denken of als u al eerder in Amerika geweest bent. In het midden vindt u uitgestrekte prairies, met name in de staten Kentucky, North en South Dakota en Kansas. En de staat Texas heeft bijvoorbeeld veel meer te bieden dan woestijn, wat maar 10% van het oppervlak beslaat. U vindt er ook bosgebieden en versteende koraalriffen.

Ter inspiratie kunt u meer lezen over Midden Amerika en haar prachtige natuur.

Back To Top