fbpx
skip to Main Content

Vanuit Denver in de staat Colorado kunt u een zeer gevarieerde rondreis maken langs een aantal fantastische nationale parken. En juist de afwisseling met een paar steden maakt deze route erg afwisselend. Op deze pagina zetten we een aantal suggesties voor deze rondreis op een rijtje.

Nadat u bij Campers Amerika heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel voor uw camperreis, afgestemd op uw wensen en reisplannen.

Rondreis vanuit Denver

Denver: nog even zonder camper

Denver Colorado

Denver is de hoofdstad van de staat Colorado en ligt op ongeveer 1.750 m hoogte. De stad staat daarom ook wel bekend als de Mile High City. In de winter is de stad vooral bekend als uitvalsbasis voor mensen die gaan skiën. Maar ook in andere seizoenen is Denver zeker de moeite waard. Verken de unieke wijken zoals Riverfront/Platte Valley Area met restaurants, café’s en winkels, Five Points historic district met een grote Afro-Amerikaanse gemeenschap en een jazzcultuur, en Downtown Littleton dat een meer artistieke sfeer heeft. Er wordt in Denver ook meer bier gebrouwen dan in welke andere Amerikaanse stad ook. In oktober is er het Great American Beer festival waar meer dan 2700 verschillende bieren worden geschonken. Het is een makkelijke stad om lopend te verkennen tussen maart en november of met een leenfiets over 1.360 km fietspaden.

Verken de staat Colorado

Vanuit Denver gaat de reis eerst richting Aspen, een paradijs voor skiërs met 54 bergtoppen. In de zomer is de weg tussen Twin Lakes en Aspen echter prachtig om te rijden. In Colorado is vervolgens Mesa Verde National Park een must-do. Kenmerkend voor dit park zijn de rotswoningen, gebouwd in de 12e eeuw door de Anasazi indianen. Onderweg raden we u zeker ook Red Rocks aan. Dit openlucht amfitheater is natuurlijk gevormd uit twee 100 meter hoge monolieten. Omdat het akoestisch perfect is voor voorstellingen zijn er een podium en tribunes geplaatst.

U kunt er ook voor kiezen om niet via Aspen te rijden, maar de Trail Ridge Road te nemen. Dit is de hoogst gelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten. De weg is tot wel 4.267 m hoog. Door de hoogte komen hier dieren voor die ook op de poolcirkel leven.

Twin Lakes Colorado
Twin Lakes Colorado
Mesa Verde Colorado
Red Rocks Amphitheatre Colorado
Twin Lakes ColoradoMesa Verde ColoradoRed Rocks Amphitheatre Colorado

Prachtige parken in Utah

Canyonlands
Canyonlands
Arches National Park Tevin Trinh
Great Salt Lake Utah
CanyonlandsArches National Park Tevin TrinhGreat Salt Lake Utah

De staat Utah is bekend vanwege de Mighty Five National Parks. Hiertoe behoren onder andere Canyonlands en Arches. In Canyonlands kunt u fietsen. Het is alsof u op Mars rijdt… Arches National Park heeft meer dan 2.000 zandstenen bogen, waaronder de Delicate Arch. Deze oogt zo fragiel dat je je adem bijna inhoudt…

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah. Het Sugar House district is een goede plek om uit te gaan. Of ga naar het nieuwe winkelcentrum City Creek Center. Vlakbij Salt Lake City ligt het Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het Westelijk Halfrond. Het meer is populair voor boottochten.

Unieke natuur in Wyoming

Yellowstone National Park is zeker een highlight tijdens deze rondreis. Drie van de vijf ingangen van het park liggen in de staat Montana, maar het park ligt ook deels in de staat Wyoming. In het park komen meer dieren voor voor dan in elk van de 47 andere staten van het vasteland van de Verenigde Staten. Zoals een grote kudde bizons, een groep van 20.000 elanden en veel beren.

Yellowstone was het eerste National Park in Amerika en zelfs in de wereld. Onder Yellowstone bevindt zich een supervulkaan die ongeveer elke 600.000 jaar tot uitbarsting komt. Er zijn ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en ruim 200 geisers, waarvan de Old Faithful de bekendste is. Deze dankt zijn naam aan het feit dat hij trouw gemiddeld elke 91 minuten spuit. Maar is meer te zien in het park: ook de meren en rivieren zijn bekend. Wist u dat Yellowstone de helft van de geisers op aarde bevat?

De belangrijkste route door het park is de circa 240 kilometer lange (verharde) 8-vormige Loop Road. Via deze weg kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bereiken.

Yelllowstone Mammoth Hot Springs
Yelllowstone Mammoth Hot Springs
Yellowstone
Cruise America camper bizons
Bizons Yellowstone
Grand Teton National Park Wyoming
Yelllowstone Mammoth Hot SpringsYellowstoneCruise America camper bizonsBizons YellowstoneGrand Teton National Park Wyoming

Ten zuiden van Yellowstone ligt het Grand Teton National Park in de staat Wyoming, niet te missen als u hier toch bent. De bergketen van de Grand Teton is onderdeel van de Rocky Mountains en dus noord-zuid georiënteerd. Naast de bergketen ligt de vallei Jackson Hole, waardoor de Snake River loopt. Hier kunt u raften, als u wilt.

Terug richting Denver

Mount Rushmore South Dakota
Mount Rushmore South Dakota
Badlands South Dakota
Crazy Horse Memorial South Dakota
Cheyenne rodeo Jospeh Keil
Mount Rushmore South DakotaBadlands South DakotaCrazy Horse Memorial South DakotaCheyenne rodeo Jospeh Keil

Tijdens deze route neemt u ook nog een stukje van de staat South Dakota mee. Rapid City is de perfecte uitvalsbasis voor een aantal unieke plekken. Mount Rushmore is het opvallende monument waar de hoofden van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln in het graniet uitgehouwen zijn. Badlands National Park bestaat uit ravijnen, kloven en hoodoos, afgewisseld met prairielandschappen. Wandelaars kunnen de 16 km lange Castle Trail lopen waar je onderweg talloze prehistorische fossielenbedden tegenkomt. Hier leven buffels en dikhoornschapen. Crazy Horse Memorial is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills, ter ere van de 19e-eeuwse leider van de Lakota indianenstam Crazy Horse. Wanneer het af is, zal het Crazy Horse uitbeelden, rijdend op een galopperend paard.

Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming en de grootste stad. De stad is vooral bekend vanwege de  Frontier days rodeo in juli, de grootste rodeo ter wereld met meer dan 10.000 deelnemers.

Welke camper: suggesties

Voor twee personen is een compacte motorhome met toilet/douche én airco zoals de C22-24 van Road Bear een hele goede keuze.

Voor gezinnen of als u wat meer ruimte prettig vindt zijn er de grotere motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine, zoals van Cruise America en El Monte. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Mighty Campers Yellowstone

twee tot drie weken

Voor deze rondreis vanuit Denver adviseren we u minimaal 2 weken uit te trekken, maar liever drie weken. Dan heeft u net wat meer tijd om de parken goed te verkennen, ergens een dag langer te blijven en/of een paar wandelingen te maken.

Back To Top