fbpx Ga naar hoofdinhoud

U kunt in West Amerika prachtige rondreizen maken vanuit één centrale locatie. Dan hoeft u niet uw camper in een andere plaats in te leveren en bespaart u eenrichtingskosten. Vanuit Los Angeles in California kunt u een geweldige rondreis maken via de kust en prachtige parken in het binnenland. Op deze pagina zetten we een aantal suggesties voor deze rondreis op een rijtje.

Nadat u bij Campers Amerika heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen en gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van andere klanten.

Rondreis vanuit Los Angeles

Los Angeles: nog even zonder camper

Los Angeles Olenka Kotyk

Voordat u de camper haalt, is het zeker aan te raden Los Angeles te verkennen, ofwel L.A. zoals het meestal wordt afgekort. Het is de tweede grootste stad in de Verenigde Staten. Beroemde bezienswaardigheden zijn de Hollywood Walk of Fame, de wijk Beverly Hills van de ‘rich & famous’, de Santa Monica Pier en Venice Beach. En ook voor Disneyland en de Universal Studios kunt u al een dag uittrekken. Maar dat kan ook nadat u de camper heeft opgehaald.

Route 1: iconische roadtrip

California State Route 1 tussen Los Angeles en San Francisco is absoluut een iconische roadtrip en een must-do. U kunt de 680 km in een (lange) dag afleggen, maar waarom zou u? Als u het rustig aan doet, kunt u er met gemak een week over doen. Er is genoeg te zien en doen. Vanuit Los Angeles komt u eerst Santa Barbara tegen, een luxe kustplaats met afgelegen inhammen. Noordwaarts komt u langs San Luis Obispo, Los Padres National Forest, Big Sur (een van de meest fotogenieke regio’s van California en ideaal om te kamperen), Carmel en Santa Cruz. De verleiding is groot om elke paar minuten te stoppen voor de mooie uitzichten. Maar dan duurt het wel erg lang om in San Francisco te komen…

Santa Cruz Thebaypeak
Santa Cruz Thebaypeak
State route 1 Cristina Anne Costello
Big Sur Tommy Indiveri
Carmel Anne Breaux
Santa Cruz ThebaypeakState route 1 Cristina Anne CostelloBig Sur Tommy IndiveriCarmel Anne Breaux

San Francisco: heerlijke stad

Ook San Francisco is een stad om even zonder de camper te verkennen. U kunt een camping opzoeken buiten de stad en dan bijvoorbeeld met de trein ernaartoe gaan. Er zijn zoveel bekende highlights die u niet kunt missen: natuurlijk de rode Golden Gate Bridge, Pier 39 met zicht op Alcatraz Island en de bekende kolonie zeehonden, de Cable Car die al sinds de 19e eeuw toeristen vervoert door de steile straten, Lombard Street met de vele bochten en de kleurrijke Victoriaanse huizen ‘de Pink Ladies’ in Alamo Square Park.

Golden Gate Bridge San Francisco Joshua Sukoff
Golden Gate Bridge San Francisco Joshua Sukoff
San Francisco Cable car Suzanne Emily o Connor
San Francisco Pier 39 Bruce Warrington
San Francisco Pink Ladies Aaron Kato
San Francisco Lombard Street Pedro Lastra
Golden Gate Bridge San Francisco Joshua SukoffSan Francisco Cable car Suzanne Emily o ConnorSan Francisco Pier 39 Bruce WarringtonSan Francisco Pink Ladies Aaron KatoSan Francisco Lombard Street Pedro Lastra

Na de stad weer de natuur in

Yosemite Jordi Vich Navarro
Yosemite Jordi Vich Navarro
Sequioa National Park
Death Valley Andy Falconer
Death Valley Jakub Gorajek
Yosemite Jordi Vich NavarroSequioa National ParkDeath Valley Andy FalconerDeath Valley Jakub Gorajek

Na de drukte van de stad San Francisco is het heerlijk om weer even de natuur in te gaan, voordat u in de nog veel grotere drukte van Las Vegas terecht komt. De eerste stop zal zeker Yosemite National Park zijn. Hier vindt u schitterende alpenweiden, bergbossen, meren, watervallen en reusachtige mammoetbomen. Zuidwaarts rijdend komt u in Kings Canyon National Park met een van de diepste rivierkloven in Noord Amerika en Sequioa National Park. Hier bent u in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada. Het park dankt zijn naam aan de enorme sequioa’s ofwel mammoetbomen die er groeien, zoals de General Sherman Tree.

Death Valley is het heetste en droogste National Park in Amerika. Hier vindt u de laagste plek op het Amerikaanse continent: Badwater Basin, op 86 m onder zeeniveau. Maar er is meer dan droogte en woestijn. De Death Valley Scenic Byway is een prachtige route om te rijden. Let wel op: in de zomer kan het wel 50 graden worden in Death Valley! Als u er dan met de camper heen gaat, is dat op eigen risico…

Las Vegas

Las Vegas

En dan het andere uiterste: Las Vegas, midden in de Mojave Desert in Nevada. Jaarlijks komen hier meer dan 42 mln bezoekers. De Strip van 4 mijl lang is dé place to be in Las Vegas. Beroemde hotels zijn Caesars Palace, Circus Circus en de Venetian. De stad is natuurlijk vooral bekend vanwege de casino’s die nooit sluiten. Maar er is ook een groot aanbod aan theatershows, musicals, musea en goede restaurants. Chefkok Gordon Ramsay heeft bijvoorbeeld maar liefst 3 restaurants in Las Vegas.

nationale parken

Vanaf Las Vegas is het slechts 3 uur rijden naar Utah. In deze staat vindt u Zion National Park. Een erg bijzonder park en volledig anders dan de parken die u al eerder gezien heeft. U kunt er vele wandelingen maken en makkelijk de drukte vermijden. Alsof u het hele park voor u alleen heeft. Daarna is het slechts een korte rit naar Bryce Canyon National Park. De gigantische amfitheaters vol met oranje/roze grillige pieken zijn vooral bij zonsopgang en zonsondergang schitterend om te zien. Een gratis shuttlebus brengt u van het ene uitzichtspunt naar het andere. Maar maak zeker ook een wandeling door het woud van rotsformaties.

Op weg naar de niet te missen Grand Canyon komt u langs Lake Powell, een kunstmatig meer op de grens van Arizona en Utah. Het meer wordt gevormd achter de Glen Canyondam. In deze omgeving kunt u bijvoorbeeld de Antelope Canyon verkennen, het Rainbow Bridge National Monument en de Horsehoe Bend.

Het meest iconische natuurwonder in Arizona is zeker de Grand Canyon. De Colorado rivier stroomt er dwars doorheen tot een diepte van 1,7 km. De kloof is wel 29 km breed op het breedste punt. Afhankelijk van het moment op de dag veranderen de kleuren in de kloof van rood naar roze naar bruin. De meeste bezoekers komen vanuit de South Rim. De North Rim is minder toegankelijk.  Als u geen hoogtevrees heeft, kunt u op het transparante platform van de Grand Canyon Skywalk gaan staan om de diepte van de kloof te ervaren.

Zion National Park Ilona Bellotto
Zion National Park Ilona Bellotto
Bryce Canyon
Lake Powell Horsehoe Bend
Grand Canyon Alan Carrillo
Mojave Natural Preserve Ian Jones
Zion National Park Ilona BellottoBryce CanyonLake Powell Horsehoe BendGrand Canyon Alan CarrilloMojave Natural Preserve Ian Jones

De laatste stop op de terugweg naar Los Angeles is het Mojave natuurreservaat. Dit woestijngebied is bekend vanwege de kenmerkende vegetatie, waaronder de Joshua Trees. Het kan er bijzonder heet en droog zijn, dus neem genoeg water mee in de zomer. Enkele bezienswaardigheden: de Kelso Dunes, de Hole-in-the-Wall canyon en de Mitchell grotten.

Welke camper?
Suggesties

Voor twee personen is de C-small van El Monte een hele goede keuze.

Voor gezinnen of als u wat meer ruimte prettig vindt zijn er de motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine, van bijvoorbeeld Britz, Road Bear en El Monte. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

Cruise America C25

16 - 21 dagen

Wij raden u aan minimaal 16 dagen, maar liever 3 weken, uit te trekken voor deze rondreis vanuit Los Angeles. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is.

.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze rondreis vanuit Los Angeles? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top