Skip to content

In het noorden van West Amerika is Yellowstone National Park met de magnifieke vulkanische landschappen de belangrijkste publiekstrekker. Maar er is veel meer te ontdekken. Van hieruit kunt u bovendien de reis combineren met een deel van West Canada. Op deze pagina zetten we alvast een aantal suggesties voor een rondreis vanuit Seattle op een rijtje.

Nadat u bij Campers Amerika heeft geboekt, ontvangt u van ons een op maat gemaakt routevoorstel, afgestemd op uw wensen en reisplannen en gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van andere klanten.

Lees meer over populaire routes in West Canada.

Rondreis vanuit Seattle

Seattle: start van de route

Seattle skyline

Seattle in de staat Washington is zeker de moeite waard om te verkennen voordat u de camper ophaalt. In de meeste gevallen heeft u toch eerst een overnachting na uw vlucht. Dus waarom dan niet meteen twee of drie nachten? Er is genoeg te zien en doen. Bezoek bijvoorbeeld de Space Needle. Deze toren is geplaatst ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1962 en is het symbool van Seattle. Andere bezienswaardigheden zijn de heuvelachtige wijk Queen Anne en de wijk Ballard die een Scandinavische en maritieme oorsprong heeft, het oorspronkelijke centrum van de stad Pioneer Square en South Lake Union. In deze wijk is het hoofdkantoor van Amazon gevestigd. Je kunt hier ook paddleboarden op het meer.

Natuur voorbij Seattle

Misschien verwacht u het  niet direct vanuit de grote stad Seattle, maar even buiten de stad rijdt u zo de prachtige natuur in. Onderweg komt u langs diverse pittoreske plaatsjes zoals Lyman, Hamilton en Concrete. Dan bereikt u het North Cascades National Park. In dit ruige gebied vindt u naast bossen, watervallen en meren ook gletsjers en bergpieken. Langs de hoofdweg, de North Cascades Scenic Highway, komt u meerdere uitzichtspunten en startpunten van wandelroutes tegen. In het park komen veel zwarte beren voor.

Vervolg de route naar Kootenai National Forest in het uiterste noordwestelijke deel van de staat Montana. De bewaker van dit bosgebied is zeker de grizzly, dus pas op… In dit ruige bos vindt u vele bergtoppen en diepe rivierdalen, met meer in het achterland alpineweiden en meren. Naast beren komen er vele vogelsoorten voor,  en herten, elanden, bergleeuwen, bevers, otters en lynxen.

Als u de tijd heeft, neem dan zeker Glacier National Park mee in uw route. De Going-to-the-sun Road door het park is zeer mooi. Vervolg de route via de Beartooth Highway. Deze weg voert door een gebied met gletsjers, bergmeren, 2o bergtoppen (waaronder de hoogste van Montana: Granite Peak van 4.000 m hoog) en toendralandschappen. De Beartooth Pass ligt zo hoog dat de weg alleen toegankelijk is tussen mei en oktober.

North Cascades National Rich Martello Park
Kootenai Falls Tim Peterson
Beartooth Highway Motana Rich Martello

Yellowstone: highlight

Yellowstone
Yelllowstone Mammoth Hot Springs

Yellowstone National Park is zeker een highlight tijdens uw rondreis door noordwest Amerika. Drie van de vijf ingangen van het park liggen in de staat Montana. In het park komen meer dieren voor voor dan in elk van de 47 andere staten van het vasteland van de Verenigde Staten. Zoals een grote kudde bizons, een groep van 20.000 elanden en veel beren.

Yellowstone was het eerste National Park in Amerika en zelfs in de wereld. De belangrijkste uitvalsbasis om het park te bezoeken is het stadje Billings. Onder Yellowstone bevindt zich een supervulkaan die ongeveer elke 600.000 jaar tot uitbarsting komt. Er zijn ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en ruim 200 geisers, waarvan de Old Faithful de bekendste is. Deze dankt zijn naam aan het feit dat hij trouw gemiddeld elke 91 minuten spuit. Maar is meer te zien in het park: ook de meren en rivieren zijn bekend. Wist u dat Yellowstone de helft van de geisers op aarde bevat?

De belangrijkste route door het park is de circa 240 kilometer lange (verharde) 8-vormige Loop Road. Via deze weg kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bereiken.

Door Idaho en Oregon

Ten zuiden van Yellowstone ligt het Grand Teton National Park in de staat Wyoming, niet te missen als u hier toch bent. De bergketen van de Grand Teton is onderdeel van de Rocky Mountains en dus noord-zuid georiënteerd. Naast de bergketen ligt de vallei Jackson Hole, waardoor de Snake River loopt. Hier kunt u raften, als u wilt.

De volgende stop is het Massacre Rocks State Park. Dit park ligt aan de Snake River en is het hele jaar geopend. Het heeft een rijke historie waar de wielsporen van de karren op de Oregon Trail nog zichtbaar zijn. Pioniers gebruikten deze plek jarenlang om onderweg een stop te maken. Veel namen zijn gekerfd in de Register Rock.

De rivier verder volgend komt u aan in Boise, de hoofdstad van de staat Idaho. Van daaruit raden we u zeker aan om even af te buigen naar Crater Lake National Park in Oregon. Het kratermeer is hier ontstaan toen de vulkaan Mount Mazama zichzelf verwoestte tijdens de allerlaatste uitbarsting.

Grand Teton National Park Wyoming
Grand Teton National Park Wyoming
Crater Lake National Park
Zwarte beer Danika Perkinson
Grand Teton National Park WyomingCrater Lake National ParkZwarte beer Danika Perkinson

Via Portland terug naar Seattle

Mount Rainier Washington Devin Anding
olympic peninsula sequim jan canty

Na zoveel natuurschoon is het leuk om weer even in een stad te zijn. Portland is de grootste stad in Oregon, aan de voet van de Mount Hood vulkaan. Hier wordt in de winter geskied en gesnowboard. Portland is een van de groenste steden in Amerika met meer dan 200 parken. Bekend is de Portland Saturday Market van maart tot december met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Ook leuk: hier kun je belastingvrij winkelen, zoals overal in Oregon.

Mount Rainier ligt op 2,5 uur rijden ten zuiden van Seattle. Het is een mooi gebied om te wandelen. U kunt dit ook doen als een dagtrip vanuit Seattle. Tenslotte raden we u ook het Olympic Peninsula aan. In drie uur rijden vanaf Seattle bent u er, een erg mooie rit! De natuur is erg afwisselend: van dramatische kustlijnen tot dichte regenwouden, zoals Hoh Rainforest. Op het schiereiland ligt ook Sequim, bekend van de prachtige lavendelboerderijen.

Welke camper: suggesties

Voor twee personen is een compacte motorhome met toilet/douche én airco zoals de C19 van Cruise America of de C22 van El Monte een hele goede keuze.

Voor gezinnen of als u wat meer ruimte prettig vindt zijn er de grotere motorhomes met alkoof, een ruimte met een bed boven de cabine, van bijvoorbeeld Britz, Road Bear en El Monte. U heeft de keuze uit drie- tot wel zevenpersoonsuitvoeringen met twee tot wel zes bedden.

Benieuwd naar de kosten? Vul uw eigen reis in in de zoekmodule rechts op deze pagina en u krijgt direct een goed beeld van de kosten van de camper van uw voorkeur.

Een overzicht van alle campers vindt u hier.

El Monte AF33 Class A Family Sleeper

Minimaal vier weken

Voor deze rondreis vanuit Seattle (ca. 4.700 / 5.800km) adviseren we u minimaal vier weken uit te trekken. Vergis u niet in de afstanden en wat er allemaal te zien en doen is.

vraag nu een offerte aan!

Interesse in deze rondreis vanuit Seattle? Wij helpen u graag met een geschikte camper en indien gewenst ook uw hotelovernachtingen, vliegtickets en excursies. Vraag nu een offerte voor deze reis aan!

Back To Top