Skip to content

Overnachten

Op de mooiste locaties

Voor de liefhebbers van kamperen is Amerika een zeer geschikte bestemming. De natuur is er prachtig en campings of caravanparks vind je door het hele land op vaak de mooiste locaties.

Road Bear kamperen

Kamperen in Amerika

Commerciële camping of nationaal park

Op de meeste commerciële campings kunt u uw camper aansluiten op stroom, zodat u de airco ook ’s nachts kunt gebruiken (of de verwarming als u in het koelere seizoen reist). Deze campings hebben meestal uitgebreide voorzieningen als wasmachines en drogers, barbecues, een ‘fire pit’ en picknicktafel op de kampeerplek. De sanitairgebouwen zijn over het algemeen wat gedateerd, maar wel netjes en schoon. Op de luxere campings vindt u ook een zwembad en andere voorzieningen. Verspreid over de Verenigde Staten vindt u de zogenaamde KOA-campings, wat staat voor Kampgrounds of America. KOA is een keurmerk en de campings die hiertoe behoren worden streng geïnspecteerd.  Bij een aantal van onze verhuurders krijgt u korting op een verblijf bij een KOA-camping.

In veel Nationale Parken en Staatsparken zijn de voorzieningen wat beperkter. Een ‘fire pit’ en picknicktafel zijn er meestal wel, evenals toiletten en soms douches. Wasmachines en drogers of andere voorzieningen zijn er niet.

Road Bear kamperen

Kamperen in Amerika

Wat kost een camping

Kamperen in Amerika is redelijk voordelig. Voor een camp site in een nationaal park of staatspark betaalt u tussen $ 15 en $ 30 per nacht (tussen circa € 14 en € 27). Voor een commerciële camping betaalt u meer, maar dan heeft u uiteraard ook meer voorzieningen. Het prijsniveau ligt dan tussen $ 30 en $ 50 per nacht (tussen € 27 en € 45). Hoewel dit bij hele populaire parken in de buurt duurder kan zijn.

Campers Amerika tip:

Veel campings in Amerika zijn aangesloten bij de AAA (American Automobile Association). Dit is een zusterorganisatie van de Nederlandse ANWB. Daarom krijgt u bij deze campings korting met uw ANWB-lidmaatschapspas. Het samenwerkingsverband tussen de organisaties heet ‘Show Your Card’, wat op de voorkant van uw ANWB-pas staat aangegeven. Neem uw ANWB-pas dus mee op reis!

Cruise America C25 kamperen

Wild kamperen?

Beperkt toegestaan

In Amerika is het beperkt mogelijk om wild te kamperen. Dit wordt ook wel ‘boondocking’ genoemd. Vaak ziet u borden met ‘no overnight parking’ of ‘no camping’. Soms is het toegestaan om op de parkeerplaats van een visitor centre te overnachten of bij een Wallmart (wel eerst aan de vestigingsmanager vragen!). Er zijn verschillende websites die gratis kampeerplekken verzamelen. Gewoon even googlen dus. Op parkeerplaatsen langs de kant van de weg is het niet toegestaan te overnachten, vaak wel bij ‘truck stops’. Dit zijn grote parkeerplaatsen bij tankstations waar ook toiletten en douches zijn. Ons advies is altijd eerst even te vragen of je er mag staan voor een nacht.

De regels verschillen per staat, dus bereid u goed voor als u wild wilt gaan kamperen!

El Monte FS31 kamperen kampvuur

Reserveren is echt nodig

Campings snel vol

In de zomermaanden zijn de campings in de populaire nationale parken al maanden van tevoren volgeboekt. Maar ook buiten de zomermaanden en in de weekenden is het erg moeilijk om kort van tevoren nog een plek te vinden. Hetzelfde geldt voor de commerciële campings. Naarmate de parken vol raken, stromen ook de commerciële campings daar net buiten vol. Op tijd reserveren van de campings tijdens uw reis is dus zeker verstandig!

Reserveer uw campings hier

In de nationale parken kunt u meestal circa een half jaar van tevoren uw kampeerplekken reserveren. Voor Yellowstone en Yosemite National Park geldt dit niet, hier kunt u al langer van tevoren reserveren. En dat gebeurt ook volop! Bereid u dus goed voor…

De charme van het flexibel kunnen reizen met een camper verdwijnt daarmee wel een beetje. Maar het geeft u wel de rust in de wetenschap dat u een plek heeft en dus de vrijheid om zelf te bepalen wanneer u op de camping arriveert. Op de bonnefooi reizen kan wel, maar alleen als u bereid bent uiterlijk rond het middaguur een niet gereserveerde plek te zoeken in een van de parken. Dit systeem heet ‘first come, first served’. Wie het eerste komt, heeft de plek.

geheel ontzorgd

wij regelen jouw campingpakket & excursies

Na uw boeking kunt u gebruikmaken van onze kampeerervaring in Amerika. Wij stippelen graag uw reis samen met u uit en geven advies over hoe de dagen te verdelen over de route. Als u wilt, boeken we de campings voor de hele reis. Mocht een camping van de eerste keuze volgeboekt zijn, dan zoeken we naar een alternatief. Zeker in het hoogseizoen wanneer veel campings snel volgeboekt zijn, is het verstandig ruim van te voren de campings te reserveren. Als u de campings via ons boekt, ontvangt u daarbij een zeer uitgebreid, met stalen ringband gebonden (eenvoudig om te slaan, ook voor de bijrijder) “RoadBook”. Hierin vindt u:

  • Algemene informatie over Amerika en de te bezoeken Provincies
  • Verschillende telefoonnummers om onze agent in Amerika te kunnen bereiken in geval van calamiteiten
  • Uitgebreide routebeschrijvingen, ook met keuzeroutes
  • Veel achtergrondinformatie en tips op iedere pagina behorend bij de route van die dag
  • Adres en gegevens van de camping van die dag
  • Bladen met eenvoudig uit te scheuren vouchers voor iedere campground en excursies etc.

De prijs van dit campingpakket vragen we op maat voor u aan.

In het hoogseizoen kunnen bezienswaardigheden of excursies snel volgeboekt zijn. Indien gewenst helpen wij u ook graag met het boeken van excursies bij betrouwbare partners ter plekke.

Road Bear kamperen

Handige tips

Voor het kamperen

We geven u graag een aantal handige tips voor het kamperen in Amerika:

  • Een ‘full hook-up’ wil zeggen dat u kiest voor aansluiting op stroom, water en riolering. Dat is niet elke nacht nodig, waardoor u kosten kunt besparen op campings.
  • Voor de stroom kunt u kiezen tussen verschillende hoeveelheden ampères. Meestal is de kleinste hoeveelheid wel voldoende, maar als u gebruikt wilt maken van de magnetron of airco, of tv wilt kijken via de kabel, dan heeft u meer nodig.
  • U kunt ook kiezen voor kampeerplaatsen die op basis van ‘first come, first served’ werken. Dat wil zeggen dat u niet kunt reserveren. Wie het eerste komt, heeft de beste plek. Zorg dan wel dat u op tijd aankomt om een plek vast te leggen, uiterlijk rond het middaguur. U legt de plek vast door een ingevuld formuliertje aan een paaltje bij de plek te bevestigen. Daarna kunt u wel nog met de camper weggaan.

Na boeking

Meer tips

Nadat u uw camper geboekt heeft bij Campers Amerika ontvangt u kampeerchecklists en gedetailleerde persoonlijke routes voor u op maat gemaakt. Hierin vindt u onder meer ook tips voor campings en kamperen.

Back To Top